skip to main | skip to sidebar
کاوه اهوازی

۱۳۸۹ مرداد ۱۱, دوشنبه

تپه ساسانی آسیه آباد در اهواز روز به روز تخریب می شود

بخشی از تپه آسیاب آباد اهواز
اهواز ـ خبرنگار روزنامه اطلاعات: تپه باستانی «آسیه‌آباد» اهواز درحال تخریب است. این تپه باستانی متعلق به دوره ساسانی که در مرکز شهر اهواز قرار دارد، نه فقط تاکنون به ثبت نرسیده است، بلکه تعیین حریم نیز نشده است.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان تأکید کرد: کارشناسان میراث فرهنگی خوزستان تردیدی در زمینه باستانی بودن تپه آسیه‌آباد ندارند.

مجتبی گهستونی افزود: پارسال اداره میراث فرهنگی خوزستان در پی اطلاع از تلاش یک شرکت تعاونی مسکن برای تسطیح تپه آسیه‌آباد اقدام به جلوگیری از ساخت‌وساز در حاشیه تپه کرد و این در حالی است که قبلاً این تپه با ساخت بازارچه، جاده، خانه‌های مسکونی و دیگر واحدهای اداری مورد تعرض قرار گرفته است.

او با اشاره به این‌که تپه باستانی آسیه‌آباد تا سال ۸۵ در بن‌بست قرار داشت ولی با ساخت جاده فرعی که از روی آن می‌گذرد اینک هر رهگذری با اندکی دقت، متوجه پراکندگی خشت و سفال در اطراف تپه می‌شود.

دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با تأکید بر ضرورت حفاظت از تپه باستانی آسیه‌آباد گفت: این تپه باستانی که با هر بار تخریب یا بارندگی حجم زیادی سفال از دل آن بیرون می‌آید، در فاصله یک کیلومتری دو ایستگاه مترو دروازه (خلیج‌فارس) و مرکز فرهنگی قرار دارد.

وی افزود: وجود گور دخمه در محله‌ای به نام حصیرآباد، وجود پایه‌های پل ساسانی در زیر پل سیاه، کشف یک محوطه باستانی در خرمکوشک که در نزدیکی تپه باستانی آسیه‌آباد قرار دارند، ذهن دوستداران میراث فرهنگی را به سمتی می‌برد که این محوطه‌ها در محدوده شهر تاریخی هرمز اردشیر قرار دارد.

او یادآور شد: با توجه به وجود دکل‌های مخابرات بر روی تپه آسیه‌آباد، لازم است سازمان میراث فرهنگی زمینه ثبت، محصور نگاه داشتن و انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در این تپه را فراهم آورد.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۲۲:۵۵ ۱ نظر:

۱۳۸۹ مرداد ۶, چهارشنبه

در حفاری های متروی اهواز هر روز آثار فرهنگی پیدا می شود

آثار هرمزاردشیر در ایستگاه فرهنگی - امرداد ۸۹
این برای دومین بار است که امسال دوستداران میراث فرهنگی خوزستان، یگان حفاظت میراث فرهنگی را در جریان وجود لایه های باستانی، سفال، خشت و پایه ستون در ایستگاه‌های قطار شهری قرار می دهند. در هر دو بار یک سرباز از یگان حفاظت به همراه دوستداران میراث فرهنگی خوزستان در محل ایستگاه حاضر شده و به مشاهده لایه های باستانی، سفال، خشت و پایه ستون می پردازند و بخشی از آنها را به اداره کل میراث فرهنگی خوزستان منتقل می نماید تا شاید اقدام خاصی صورت بگیرد. 
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اعلام اینکه انجمن تمام تلاش خود را می نماید تا مسئولین را متوجه باستانی بودن محدوده قطار شهری نماید گفت: ما به هیچ وجه تصمیم نداریم تا مانع از پیشرفت قطار شهری اهواز شویم، اما اعتقاد داریم که ادره کل میراث فرهنگی خوزستان باید به وظیفه خود برای نجات بخشی محوطه های باستانی عمل کند.
مجتبی گهستونی افزود: درست است که سال ۱۳۸۷ پژوهشکده باستان شناسی اعلام نمود که آثاری از شهر هرمز اردشیر یافت نشده است اما این به آن معنی نیست که ادره کل میراث فرهنگی خوزستان از روند اجرایی قطار شهری غفلت نماید. ما به عنوان دوستداران میراث فرهنگی چند بار باید از وجود لایه های باستانی و اشیاءتاریخی در ایستگاههای قطار شهری مطلع شده و هر بار که موضوع را اطلاع داده ایم با بی توجهی سازمان میراث فرهنگی مواجه شویم. ظاهرا آنها هم مثل مدیران قطار شهری که ادعا می کنند دوستدار میراث فرهنگی هستند اعتقا دارند روزگاری اهواز پر از دره و چاله بوده که به خاطر توسعه شهر با خاک و زباله های دیگر شهری انباشته شده اند.
[ عکس‌های بیشتر ]
وی اظهار داشت: طی دو هفته گذشته این دومین بار است که متوجه می شویم در حین حفاری های قطار شهری آثار فرهنگی یافت می شود که هر دو بار پس از کوشش های فراوان موفق شده ایم به همراه یگان حفاظت در محل حاضر شده تا از آثار مورد نظر بازدید نماییم. البته مسئولین کارگاه تا کنون اجازه نداده اند در تونل ها حضور پیدا کنیم ولی از ما خواسته اند تا از ارتقاع به درون نگاه کنیم تا هر آنچه که فکر می کنیم ارزش دارد را برایمان بیرون بیاورند.
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان اظهار می‌دارد: سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری باید بررسی پرونده محوطه‌های فراموش شده را در دستور کار خود قرار دهد. چرا که ما اعتقاد داریم باستانی بودن مسیر قطار شهری به خصوص از محدوده ایستگاه دروازه تا ایستگاه فرهنگی نمی‌تواند با بقایای شهر هرمزاردشیر که در سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۳ در فهرست آثار ملی ثبت شده است بی ربط باشد.
آثار تاریخی یافت شده درون و پیرامون خط یک مترو اهواز
آثار تاریخی یافت شده درون و پیرامون خط یک مترو اهواز
گهستونی بیان کرد: قطار شهری دو سال است که در ۲۸ ایستگاه کار می کند ولی اداره کل میراث فرهنگی در طول دو سال گذشته هیچگاه از روند حفاری های انجام شده بازدیدی انجام نداده و نمی داند آیا به لایه های احتمالا باستانی آسیبی وارد می آید یا خیر. آنها نمی دانند که در نتیجه حفاری و انتقال خاک های که به واسطه حفاری از ایستگاه‌ها منتقل می شوند به چه میزان اشیاء تاریخی آسیب وارد شده و به نقاط نامعلومی منتقل می شوند.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان می‌افزاید: تنی چند از پیمانکاران و کارگران احداث پل هوایی بلوار آیت‌الله بهبهانی در دهه ۷۰ نیز گفته‌اند که هنگام گودبرداری برای پایه‌های شمالی پل با انواع خشت، سفال و پایه ستون مواجه شده‌اند که به دلیل عدم حساسیت برای نجات بخشی محوطه باستانی یافت این سازه‌های باستانی را اعلام نکرده‌اند.
وی افزود: از این رو بلافاصله پس از اطلاع از موضوع، خبر دریافتی را به مدیر حراست، فرماندهی یگان حفاظت، معاونت پژوهشی ، مسئول رسیدگی به امور تشکل‌های غیر دولتی ادره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خوزستان اطلاع داده و خواستار پیگیری موضوع از سوی مسئولان مربوطه شدیم.
گهستونی اظهار می‌دارد: از آنجایی که بقایای شهر هرمز اردشیر در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و اسناد و مدارک آن در اداره میراث فرهنگی خوزستان موجود است و از آنجایی که به نظر می‌رسد قطار شهری از محدوه اهواز قدیم عبور کند، از سازمان میراث فرهنگی خوزستان درخواست داریم نسبت به انجام وظیفه خود برای پاسداری از میراث گرانبهای این شهر کوتاهی نکرده و مانع از تخریب محوطه های تاریخی اهواز شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود می‌گوید: تائید باستان شناسان اعزامی از تهران در چند مرحله به خصوص در شانزدهم دی ماه ۱۳۸۶مبنی بر باستانی بودن لایه‌های یافت شده در میدان دروازه، شکل‌گیری شهرها و تمدن‌های بزرگ در کنار رودخانه‌ها به خصوص رودخانه کارون، وجود بقایای چند سد بر روی رودخانه کارون به ویژه در زیر پایه‌های پل سیاه، وجود گور دخمه در حصیر‌آباد، وجود تپه‌‌های باستانی در آسیه آباد و خرمکوشک، وجود پایه ستون‌های متعدد در اهواز قدیم ( عامری)، استقرار مناطق حصیرآباد، عامری، سخیریه و آسیه‌آباد بر روی تپه، اسقرار تپه وسیع باستانی آسیه‌آباد، وجود چند گور و محوطه تاریخی در محدوده خرمکوشک، گور دخمه‌های حصیر آباد و محوطه باستانی نیروگاه زرگان و... از جمله دلایل وجود یک شهر تاریخی در مسیر قطار شهری است.
سخنگو انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان افزود: سال ۱۳۸۶ پژوهشگاه میراث فرهنگی با دریافت ۲۰۰ میلیون تومان پول از قطار شهری کاوش‌های باستان‌شناسی غیر واقعی خود را به گونه‌ای انجام داد که گویی هیچ محوطه‌باستانی در محدوه قطار شهری وجود ندارد که این موضوع با واکنش شدید دوستداران میراث فرهنگی سراسر کشور مواجه شد.
وی تاکید کرد: اسناد و مدارک مختلفی در سازمان میراث فرهنگی خوزستان وجود دارد که به وجود شهر هرمز اردشیر در اهواز فعلی که در سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۳ توسط فرانسوی‌‌ها در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده می‌پردازد.
گهستونی تاکید کرد: در هر منبع تاریخی که هر فردی مطالعه کند مشخص می شود که اهواز سابقه ۴ هزار ساله دارد و در زبان اکدی و بابلی، هل تم تی نامیده می‌شد و در زمان اشکانیان نام فعلی اهواز تاریانا بوده و در دوره ساسانی بعد از نبرد اردشیر بابکان با اردوان پنجم تاریانا توسط اردشیر اول تجدید بنا شد و نام این شهر به هرمز اردشیر تغیر یافت.
این شهر در دوره ساخت به دو قسمت بازرگانان و پیشه‌وران و در قسمتی دیگر اشراف و ثروتمندگان تقسیم می‌شد که بخشی از آن هوجستان واجار و به بخش دیگر آن هرمز اردشیر می‌گفتند.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۶:۳۵ هیچ نظری موجود نیست:

۱۳۸۹ تیر ۳۰, چهارشنبه

تائيد و تكذيب يك منطقه ميراث فرهنگي؛ خط یک مترو اهواز ارزش تاریخی دارد یا خیر؟

hormorzardashir_documents_01.jpg
قطار شهري اهواز از سال گذشته حفاري در منطقه دروازه اين شهرستان را براي احداث يكي از ايستگاه‌هاي خط يك خود را آغاز كرده و اين امر از ابتدا باعث مناقشه ميان سازمان قطار شهري و دوستداران ميراث فرهنگي بوده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، دوستداران ميراث فرهنگي ادعا دارند كه اين ايستگاه در شهر باستاني هرمز اردشير واقع شده و اين امر از سال گذشته محل مناقشه بوده است.
سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان اظهار مي‌دارد: سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري علاقه‌اي ندارد كه پرونده محوطه‌هاي فراموش شده را بازبيني كند و به نوعي تلاش مي‌كند تا پرونده آنها را براي هميشه بسته شود.
مجتبي گهستوني با اشاره به برخي از مستندات براي اثبات لايه‌هاي باستاني در ايستگاه مترو دروازه شهرستان اهواز مي‌افزود: مشاهده سفال‌هاي سالم و شكسته در ايستگاه فرهنگي (‌سخيريه) مترو اهواز اين مدعا را ثابت مي‌كند.
وي مي‌گويد: پيرو اطلاعات موثق دريافتي، در هفته گذشته مقادير قابل توجهي سفال سالم و شكسته نخودي رنگ، به همراه خشت حين حفاري مشاهده شده و اين در حالي است كه در سال 1386 نيز در يكي از ديواره‌هاي ايستگاه قطار شهري ميدان دروازه لايه‌هاي باستاني مشاهده شد.
سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان مي‌افزايد: تني چند از پيمانكاران و كارگران احداث پل هوايي بلوار آيت‌الله بهبهاني در دهه 70 نيز گفته‌اند كه هنگام گودبرداري براي پايه‌هاي شمالي پل با انواع خشت، سفال و پايه ستون مواجه شده‌اند كه به دليل عدم حساسيت براي نجات بخشي محوطه باستاني مشاهده اين سازه‌هاي باستاني را اعلام نكرده‌اند.
وي افزود: از اين رو بلافاصله پس از اطلاع از موضوع، خبر دريافتي را به مدير حراست، فرماندهي يگان حفاظت و مسئول رسيدگي به امور تشكل‌هاي غير دولتي ادره كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري خوزستان اطلاع داده و خواستار پيگيري موضوع از سوي مسئولان مربوطه شديم.
دبير انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان بيان مي‌دارد: اگر چه اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خوزستان در زمان مديريت قبلي و متاسفانه در زمان حال در انجام بعضي از وظايف قانوني خود كوتاهي مي‌كنند، به عنوان مثال مي‌توان به عدم نظارت در روند گودبرداري خط يك مترو در محدوده ايستگاه‌هاي چهار شير، نيوسايد، دروازه و ايستگاه فرهنگي (منطقه سخيريه) كه طي چند سال اخير مورد مناقشه بوده است، اشاره كرد ولي خوشبختانه بنا به درخواست انجمن تاريانا به همراه يكي از نيروهاي يگان حفاظت در ايستگاه فرهنگي حضور يافته و خواهان بازديد از كارگاه قطار شهري شديم كه حراست ايستگاه فقط اجازه داد از بالا به درون تونل نگاه بيندازيم، در مشاهدات ظاهري مقادير قابل توجهي سفال و خشت شكسته قابل مشاهده بود كه تعدادي از آنها به نيروي يگان تحويل شد.
گهستوني اظهار مي‌دارد: از آنجايي كه بقاياي شهر هرمز اردشير در سال 1310 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده و اسناد و مدارك آن در اداره ميراث فرهنگي خوزستان موجود است و از آنجايي كه به نظر مي‌رسد قطار شهري از محدوه اهواز قديم عبور كند، از سازمان ميراث فرهنگي خوزستان درخواست داريم نسبت به انجام وظيفه خود براي پاسداري از ميراث گرانبهاي اين شهر كوتاهي نكرده و مانع از تخريب محوطه هاي تاريخي اهواز شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود مي‌گويد: تائيد باستان شناسان اعزامي از تهران در چند مرحله به خصوص در شانزدهم دي ماه 1386مبني بر باستاني بودن لايه‌هاي مشاهده شده در ميدان دروازه، شكل‌گيري شهرها و تمدن‌هاي بزرگ در مجاورت رودخانه‌ها به خصوص رودخانه كارون، وجود بقاياي چند سد بر روي رودخانه كارون به ويژه در زير پايه‌هاي پل سياه، وجود گور دخمه در حصير‌آباد، وجود تپه‌‌هاي باستاني در آسيه آباد و خرمكوشك، وجود پايه ستون‌هاي متعدد در اهواز قديم ( عامري)، استقرار مناطق حصيرآباد، عامري، سخيريه و آسيه‌آباد بر روي تپه، اسقرار تپه وسيع باستاني آسيه‌آباد، وجود چند گور و محوطه تاريخي در محدوده خرمكوشك، گور دخمه‌هاي حصير آباد و محوطه باستاني نيروگاه زرگان و... از جمله دلايل وجود يك شهر تاريخي در مسير قطار شهري است.
سخنگو انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان افزود: سال 1386 پژوهشگاه ميراث فرهنگي با دريافت 200 ميليون تومان پول از قطار شهري كاوش‌هاي باستان‌شناسي غير واقعي خود را به گونه‌اي انجام داد كه گويي هيچ محوطه‌باستاني در محدوه قطار شهري وجود ندارد كه اين موضوع با واكنش شديد دوستداران ميراث فرهنگي سراسر كشور مواجه شد.
وي تاكيد كرد: اسناد و مدارك مختلفي در سازمان ميراث فرهنگي خوزستان وجود دارد كه به وجود شهر هرمز اردشير در اهواز فعلي كه در سال 1310 به شماره 43 توسط فرانسوي‌‌ها در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده مي‌پردازد.
گهستوني تاكيد كرد: در هر منبع تاريخي كه هر فرد غير كارشناسي كه مراجعه و مطالعه كند مشخص شده كه اهواز سابقه 4 هزار ساله دارد و در زبان اكدي و بابلي، هل تم تي ناميده مي‌شد و در زمان اشكانيان نام فعلي اهواز تاريانا بوده و در دوره ساساني بعد از نبرد اردشير بابكان با اردوان پنجم تاريانا توسط اردشير اول تجديد بنا شد و نام اين شهر به هرمز اردشير تغير يافت.
اين شهر در دوره ساخت به دو قسمت بازرگانان و پيشه‌وران و در قسمتي ديگر اشراف و ثروتمندگان تقسيم مي‌شد كه به بخش اول آن هوجستان واجار و به بخش دوم آن هرمز اردشير مي‌گفتند.
آنچه مشخص است آن است كه دوستداران ميراث فرهنگي نوع گمانه‌زني و بررسي پژوهشكده باستان‌شناسي را قبول ندارند.

* اشياي يافت شده بدون ارزش ميراثي است
مدير عامل سازمان قطار شهري اهواز اظهار مي‌دارد: ممكن است در هر حفاري به سفال بر برخوريم ولي الزاما وجود سفال نشاني از ميراثي بودن منطقه كشف آنها نيست.
عباس هلاكويي با اشاره به اينكه تنها مرجع منطقه‌هاي ميراثي پژوهشكده باستان شناسي است، مي‌گويد: تنها مرجع محلي براي تشخيص مكان‌هاي ميراثي، پژوهشكده باستان شناسي كشور است كه سازمان قطار شهري با اين پژوهشكده قرارداد انعقاد كرد و تمام خطوط مترو در اهواز مورد بررسي اين پژوهشكده قرار گرفته و نه تنها در خط يك بلكه در تمام خطوط اثري از محدوده ميراثي پيدا نشده است.
وي با اشاره به اينكه شهر اهواز بيش از 200 كيلومتر مساحت دارد، مي‌گويد: شهر اهواز داراي مساحتي بيش از 220 كلومتر است و نمي‌توان در هر جاي اين شهر ادعاي ميراثي بودن داشت و بايد با استناد به منابع موجود در اين باره ادعا كرد كه معتبر‌ترين مرجع پژوهشكده باستان شناسي است كه اين مدعا را رد مي‌كند.
مدير عامل قطار شهري اهواز تاكيد مي‌كند: حفاري‌هاي سازمان قطار شهري اهواز در عمق17 متري زمين بوده و در شهر اهواز تراز طبيعي سطح آب سه متر است، هر چه تاكنون در اين منطقه برداشت شده، لجن و آب بوده و اين ادعا براي سازمان قطار شهري هنوز اثبات نرسيده است.
وي با اشاره به اشياي كشف شده در اين منطقه تاكيد مي‌كند: در منطقه دروازه و در ايستگاه مترو تاكنون تنها لاستيك، تيرهاي چراغ برق چوبي و پوسيده و... كشف شده كه اين امر نشان دهنده آن است كه اين منطقه محلي براي دفن زباله‌هاي شهري و يا نخاله بوده است.
هلاكويي مي‌افزايد: در منطقه دروازه تنها نخاله‌هاي شهري اهواز دفن مي‌شده است و اشياي كشف شده در اين منطقه هيچ ارزش ميراثي ندارد و اين مهم تنها با تائيد پژوهشكده باستان شناسي اعلام مي‌شود.
وي خاطر نشان مي‌كند: سازمان قطار شهري از اينكه در ايستگاهي آثار تاريخي پيدا شود، استقبال مي‌كند زيرا مي‌توان در ايستگاه آثار تاريخي رو به نمايش گذاشت و باعث تنوعي در ايستگاه‌‌هاي مترو شود.
همان گونه كه قابل مشاهده است از طرفي اسناد موجود از طرف دوستداران ميراث فرهنگي اين منطقه را به عنوان باستاني اثبات مي‌كند و از طرفي پژوهشكده باستان شناسي اين امر را رد مي‌كند به راستي در اين ميان چه نهادي بايد ميانجي گري كند تا اوضاع شفاف شود.
گزارش از مجتبي نارنج پور
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۱:۰۷ هیچ نظری موجود نیست:

۱۳۸۹ تیر ۲۶, شنبه

حفاران غیر مجاز تپه های باستانی "مراونه" اهواز را تخریب کردند

 سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: سال 85 به منظور ایجاد اراضی کشاورزی عملیات تسطیح زمینهای کشاورزی شمال غربی اهواز انجام شد. این عملیات تخریب تپه ها ومحوطه های باستانی روستای "مروانه" در این بخش از شهر اهواز را در پی داشت به طوری که حفاریهای غیرمجاز در عمق یک ونیم تا دو متر ایجاد شده است.وی افزود: پس از اطلاع اداره وقت میراث فرهنگی خوزستان از تخریب تپه های باستانی و بازدید کارشناسان، مکاتبات و مذاکراتی با مدیر پروژه اراضی کشاورزی صورت گرفت. پس از این مذاکرات مقرر شد تعیین حریم صد متری باقیمانده در اطراف تپه باستانی انجام و مسئولان پروژه متعهد به حفظ حریم شوند.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان گفت: طبق بازدیدهای مکرر مشخص شد تمام حفاریهای غیرمجاز با ماشینهای مکانیکی صورت گرفته است. این موضوع نشان دهنده شناخت حفاران غیرمجاز از این منطقه باستانی است.
وی ادامه داد: پنج محوطه تاریخی روستای مراونه که شامل چند تپه باستانی است تا به حال در فهرست آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی قرار نگرفته است.
این عضو دوستدار میراث فرهنگی گفت: بی توجهی مسئولان خوزستان باعث شده که پنج محوطه تاریخی روستای مراونه تعیین حریم نشوند. بنابراین عدم شناسایی و تعیین حریم این محوطه ها موجب تعرض به تپه های باستانی و حفاریهای غیرمجاز در آن محدوده شده است.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۱:۲۲ ۱ نظر:

۱۳۸۹ تیر ۱۳, یکشنبه

سازمان بهسازی و نوسازی باید فرصتی برای احیای بافت تاریخی اهواز باشد

بازدید دوستداران میراث فرهنگی خوزستان از بافت تاریخی یزد


مجتبی گهستونی
همانطور که گفته می شود یکی ازاساسي ترين مسائلی که شهرها با آن مواجه هستند بافت تاريخي آن ها است که به دليل عدم رسيدگي لازم و بهه برداری مناسب از آن تبدیل به یک  مشکل شده و به یکی از مباحث اصلی مدیران شهری مبدل شده است.
انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان که در راستای اهداف خود تلاش دارد می نماید تا مسئولان شهری و مدیران میراث فرهنگی را که کمتر تلاشی برای احیای بافت قدیمی شهرهای استان خوزستان می کنند را بیش از پیش با این موضوع درگیر کند با ارائه پیشنهادی به شهرداری اهواز خواهان بازدید از شهر یزد شدند تا با بررسی عملکرد مدیران شهری یزد تجربیات آنها را به شهرداری اهواز ارائه دهند.
به همین منظور نمایندگان سه تشکل انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان، انجمن آسماری و انجمن بوم آب و آفتاب به یزد سفر کردند و با بازدید کامل از بافت تاریخی یزد به ملاقات با مسئولان شهرداری مرکزی، مدیر عامل سازمان نوسازی و بهسازی، معاون حفظ و احیاء اداره کل میراث فرهنگی،شهردار بافت تاریخی، نمایندگان انجمن دوستداران و حافظان خشت خام یزد و... پرداختند.
در این بازدید سه روزه ،دوستداران میراث فرهنگی به مشاهده فعالیت های بخش خصوصی در زمینه احیای  خانه های تاریخی به منظور بهره برداری در زمینه هتل و رستوران سنتی پرداختند. 
از جمله مسائلی که در این بازدید مورد بررسی قرار گرفت چگونگی ترغیب مردم برای سکونت در بافت تاریخی و خانه های با ارزش تاریخی که رکن اصلی حیات شهرها محسوب می شوند بود که متاسفانه در دست نبودن برنامه اي مدون در ارتباط با احیای بافت هاي  تاریخی باعث شده که  زوال بافت تاريخي را در پی داشته باشد.
اکنون که سازمان بهسازی و نوسازی شهر اهواز با هدف بهسازی ساخت و ساز شهری و بدنه ‌سازی شهر اهواز ایجاد شده است باید فرصت را غنیمت شمرد تا با استفاده از نظریات علمی و البته عملی کارشناسنان میراث فرهنگی شاهد در بافت تاریخی شهر اهواز باشیم.
قطعا مسئولا شهری و اداره کل میراث فرهنگی خوزستان به خوبی می دانند که به دلیل سهل انگاری های انجام شده شاهد از بین رفتن بخش اعظمی از بافت تاریخی شهر اهواز هستیم به گونه یی که امروزه در اهواز شاهد وجود تک بناهای متعدد تاریخی هستیم که از همین میزان ظرفیت هم بهره گرفته نمی شود.     
از سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری اهواز که مدعی است در زمینه ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده و بناهای تاریخی، عملیات بهسازی شهر مانند پیاده‌ روسازی و بدنه‌ سازی خیابان‌ها فعالیت می‌کند و قرار است عملیات اجرایی این سازمان در اهواز به زودی آغاز ‌شود انتظار می رود که فعالیت های خود را هرچه سریع تر عملیاتی نموده و زمینه بهره برداری از خانه های تاریخی اهوازکه البته بخش عمده آنها تا کنون با قوانین دست و پاگیر میراث فرهنگی ثبت نشده اند را فراهم آورد.
قطع مسلم وجود سازمان بهسازی و نوسازی شهراهوازنباید تهدیدی برای بناهای تاریخی اهواز شود بلکه باید به فرصتی برای بازیابی هویت فراموش شده شهر اهواز تبدیل شود. همچنین از اداره کل میراث فرهنگی خوزستان نیز انتظار می رود که طرح جامع احیای بافت تاریخی شهر اهواز را همچون دیگر بافت های خوزستان مورد بررسی قرار دهد. 
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۲۳:۴۲ هیچ نظری موجود نیست:

۱۳۸۹ خرداد ۱۲, چهارشنبه

بافت تاریخی یا بافت فرسوده؟

سازمانهای متولی نوسازی و بهسازی بافت فرسوده باید تعریف مشخص و معینی از بافت فرسوده ارائه دهند تا مشخص گردد آیا ساماندهی بافت تاریخی هم بخشی از بافت فرسوده محسوب می شود یا خیر  که قطعا بافت تشکیل شده است از مجموعه عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی که در این خصوص نهادها و سازمان هایی همچون مسکن و شهرسازی ، میراث فرهنگی، استانداری و شهرداری تعریف خاص و متفاوتی از بافت فرسوده ارائه می دهند.

این در حالی است که بافت فرسوده طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی به بافتهای حاشیه شهرکه در اثر توسعه شهر به شهر ملحق شده اند و فاقد هرگونه طراحی شهری می باشند اطلاق می شود و بافت تاریخی فرهنگی به هسته اولیه تشکیل شهرها که دارای ارزشهای معماری و اجتماعی نهفته فراوان است  اطلاق می شود .

واقع امر این است که اهواز به دلیل برخورداری از سیلاب های فصلی در دهه های نه چندان دور مورد تخریب گسترده یی قرار گرفت و تقریبا خالی از سکنه شد اما در اواخر دوره قاجاریه و اوایل پهلوی شهر تاریخی و ۴ هزار ساله اهواز که در دوره های مختلف به نام اوکسین، هرمز اردشیر، تاریانا ، اواجا و... معرفی می شد هویت جدیدی به خود گرفت.

از آن هویت جدید در حال حاضر محلات و تک بناهایی که دارای ارزش معماری هستند قابل مشاهده است که البته به دلیل آن که برای ساماندهی بافت تاریخی اهواز و تهیه طرح جامع ، تعیین حریم و ثبت آن اقدام مناسبی در گذشته صورت نگرفته است امروزه شاهد وجود حاشیه نشین ها و بافت های  فرسوده بغرنجی در اهواز هستیم که نام اهواز را در لیست سه شهر نخست برخوردار از بافت فرسوه و حاشیه نشین قرار داده است.

اما به طور کلی طراحی شبکه شهری ، دسترسی ، پراکندگی بناهای عام المنفعه و مسکونی در بافتهای تاریخی و فرهنگی که به غلط بافتهای فرسوده گفته  می شوند به مراتب خیلی دقیق تر و بهتر از قسمتهای نوساز شهر است .

امروزه با رشد تجدد وشهرنشینی و مهاجرت ساکنین بافت تاریخی و فرهنگی به قسمتهای نوساز شهر ، بافتها ی خالی از سکنه محل ایجاد ناهنجاریهای اجتماعی و شهری شده اند بنابراین به اشتباه جزء بافتهای فرسوده تلقی می شوند درصورتیکه طراحی شبکه شهری ، دسترسی ، پراکندگی در بافتهای تاریخی – فرهنگی که به غلط بافتهای فرسوده گفته می شوند به مراتب دقیق تر و بهتر از قسمتهای نوساز شهر است.

قطعا مرمت و نگهداری بافتهای فرسوده که می تواند شامل بهسازی و نوسازی بافت باشد مرهون همت همگانی ارگانهای شهری درکنار سازمان میراث فرهنگی است.

شهر اهواز برغم تجربه حیات در سلسله های مختلف به دلایل متعدد آثار و بناهای قدیمی این دورانها را از دست داده است و هم اکنون نیز معدود آثار به جا مانده در حال نابودی است.

شهر اهواز با توجه به قدمتی که در طول تاریخ داشته و حکمرانی سلسله هایی همچون عیلامیان، اشکانیان، ساسانیان، هخامنشیان، عباسیان، امویان، مغولان و تیموریان را تجربه کرده از اهمیت فوق العاده در تاریخ منطقه برخوردار است.

این شهر با وجودی که حیات در این سلسله ها را تجربه کرده به علتهای متعدد آثار و بناهای قدیمی این دوران را از دست داده است که می توان به حملات فراوان از ناحیه های حکومت های دیگر مثل صفاریان و دیلمیان به اهواز، درگیری و نا امنی و چپاول های صورت گرفته در این شهر در طول تاریخ به علت همین حملات، شکسته شدن سد شادروان و به زیر آب رفتن بخشی از شهر و شایع شدن بیماری های واگیردار و کشنده مثل وبا، طاعون و سل اشاره کرد.

در مقطعی از تاریخ مرکزیت استان خوزستان به مدت ۸۰۰ سال از اهواز به شوشتر منتقل می شود و اهواز شکوه خود را از دست می دهد؛ این دلایل باعث می شود که بناهای دوره های اسلامی و قبل از آن در شهر اهواز نابود شود ولی دوره شکوفایی شهر اهواز از سلسله قاجار آغاز می شود آنجا که ناصرالدین شاه اجازه فعالیت کشتیرانی در رودخانه اهواز را صادر و اهواز تولدی دوباره پیدا می کند.

پس از آن راه آهن احداث می شود و بر شکوه اهواز افزوده و باعث می شود تجار فراوانی برای کسب و کار به این شهر مهاجرت کنند که یکی از آنها حاج معین بوشهری است که شرکت کشتیرانی تاسیس می کند و تقریبا کلیه فعالیتهای حمل و نقل را در اختیار خود قرار می دهد. این فرد بنای فعلی معین التجار را در ساحل کارون می سازد و باغ معین التجار در مساحتی طولانی در حاشیه کارون امتداد می یابد؛ همین فرد یک مسجد که به مسجد سرسچه معروف می شود و اکنون به مسجد شفیعی معروف است، یک حمام احداث می کند که تا قبل از جنگ تحمیلی در پارک شاهد، جنب پل سفید فعال بود و یک بازار در کنار معین التجار بنا می کند.

به غیر از این، خانه هایی در اهواز ساخته می شود که اکنون با گذشت سالهای سال، ارزش و اعتبار بالایی دارند که توجه خاصی به این خانه ها صورت نمی گیرد.

در استان خوزستان بیش از پنج هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بخشی از آن در اهواز قرار دارد. بافت تاریخی اهواز که البته بخشی از بافت فرسوده یی که توسعه نیافته است در منطقه یک که بخش عمده یی از مرکز شهر اهواز را در بر می گیرد به خود اختصاص داده است. به رغم وجود برخورداری از بافت تاریخی در شهر اهواز، هنوز بافت تاریخی این شهر بررسی و شناسایی نشده است. با این وجود در اهواز تعداد اندکی از خانه های قدیمی در آثار ملی به ثبت رسیده اند که از جمله آنها می توان به بنای معین التجار، هشت بنگله راه آهن، منازل مسکونی راه آهن، منزل نفیسی، منزل ماپار، سرای عجم، منزل دادرس، منزل منشی زاده، منزل قزلباش، سرای مهدیان، سرای فتحی و خانه های بانک ملی اشاره کرد.

اهواز از خانه های قدیمی فراوانی برخوردار است که امیدواریم شهرداری و میراث فرهنگی استان خوزستان هرچه سریعتر رسیدگی و شناسایی این میراث گرانبها را آغاز و به پایان برسد.

با وجود اینکه برخی خانه های قدیمی اهواز به ثبت آثار ملی رسیده اند ولی برخی از آنها از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند. به طور مثال اخیرا مالک سرای عجم که بیست و چهارمین اثر ثبت شده اهواز است و این فرد از املاک فراوانی برخوردار است، موفق شد با استفاده از یک تعطیلی سه روزه این بالکن را برای همیشه از صحنه تاریخی اهواز محو و تخریب کند. جالب اینکه توجیه مالک برای تخریب این بنا این بوده که سازمان میراث فرهنگی قوانین مربوط به ثبت خانه های قدیمی را در خصوص این اثر رعایت نکرده است.

اگر صحبت مالک این اثر صحیح باشد باید به حال این سازمان تاسف خورد که با یک اشتباه به ظاهر ساده اینچنین باعث نابودی یک اثر تاریخی شده است، با این وجود انتظار داریم میراث فرهنگی در ثبت آثار تاریخی در فهرست ملی قوانین را به صورت دقیق اجرا کند.اما نگاهی گذرا به تنها چند خانه ثبت شده و نشده در اهواز نشان می دهد که این خانه ها روزگار خوشی را نمی گذرانند.

قرار نیست همه خانه های قدیمی اهواز به خانه فرهنگ یا چایخانه سنتی تبدیل شوند بلکه انتظار این است که شهرداری اهواز و سازمان میراث فرهنگی با اختصاص وام کم بهره و ارائه دیگر تسهیلاتی که در ساکنان بافت قدیمی انگیزه ایجاد کند زمینه مرمت و احیای آنها را فراهم کند تا شاهد حفظ این آثار به جای مانده از آبا و اجدادمان باشیم.

بیشتر خانه های قدیمی اهواز که در بافت فرسوده و قدیمی اهواز قرار دارند از وضع مطلوبی برخودار نیستند و جا دارد یک اراده ملی برای حفظ و احیای آنها صورت بگیرد.چرا شهرداری خانه های قدیمی با ارزش معماری را کاربری فرهنگی –تفریحی نمی دهد؟

متاسفانه با اینکه استانداری شهرداران را  در سال ۱۳۸۸ مکلف کرده  تا حداکثر تا دو ماه آینده برنامه خود را برای نوسازی و احیای بافت‌های فرسوده ارائه دهند اما این مهم در بسیاری شهرها به وقوع نپیوسته است. اما خوشبختانه با تشکیل سازمان نوسازی و بهسازی بافت فرسوده اهواز که صورت گرفته انتظار می رود این سازمان به فرصتی برای احیای بافت تاریخی تبدیل شود.این در حالی است که مهم‌ترین مشکل احیای بافت قدیم شهر ، علمی و کاربردی‌ نبودن مطالعات انجام شده توسط دانشگاه به‌عنوان مشاور طرح است. لذا مقرر شده است به‌منظور جبران عقب‌ماندگی کلانشهر اهواز در این زمینه، با صرف هزینه از افرادی که در دیگر شهرهای کشور دارای سوابق کاری در نوسازی بافت فرسوده هستند برای این پروژه در اهواز استفاده شود.

اگرچه اهواز از جمله شهرهایی است که از بافت قدیمی برخوردار است و تاکنون توجه یی برای احیاء آن نگردیده است و هیچ گاه شهردار بافت قدیم برای آن تعریف نشده است اما شهرداری منطقه یک اهواز از مالکین خانه های قدیمی در مرکز شهر اهواز خواست تا نسبت به اخذ مجوز بهسازی ملک خود اقدام نمایند.

انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان به عنوان یکی از انجمن های فعال در مرکز استان و ضمن تشکر از شهرداری اهواز برای ساماندهی خانه های فرسوده از شهرداری اهواز که تصمیم به احیا و نوسازی بافت گرفته درخواست دارد تا خانه های قدیمی با معماری خاص را در این طرح مورد توجه قرار دهند و با اختصاص اعتباراتی یا ملک را خریداری کرده و یا با اختصاص اعتباری نسبت به مرمت، حفظ و احیاء  آن به منظور استفاده فرهنگی و تفریحی اقدام نماید.

شهرداری اهواز تاکنون هیچ خانه تاریخی را برای کاربری فرهنگی خدماتی و رفاهی در اهواز خریداری و یا مرمت نکرده است که تا پیش از این نشان از عدم شناخت مدیران شهری در شناخت از بافت قدیمی اهواز است.

 در اهواز از خانه های دوره قاجار و پهلوی به فراوانی می توان نام برد. کوچه هایی که در دو طرف سنگی هستند و در های چوبی نوازشگر روح عابرین علاقمندی است که دوست دارند تاریخ را لمس نمایند.

در اهواز هنوز می توان ساباط هایی را مشاهده کرد که کمتر شهروند اهوازی از آنها سراغ دارد. خانه هایی است که از چند حیاط ، باغ، حوض و... برخوردارند ولی کسی به آنها توجه نمی کند. در شهرهای تاریخی شهرداری اقدام به تشکیل شهرداری بافت تاریخی نموده است اما به نظر می رسد در اهواز این تفکر که از فرصت بهینه بافت قدیم استفاده شود وجود ندارد.

جا دارد شورای شهر به این درک از موضوع برسد و با اتخاذ تصمیماتی از بافت قدیمی و تاریخی اهواز برای رونق بخشیدن به حوزه فرهنگ شهری بهره بگیرد.

اهواز با برخورداری از ۳۵ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی و دهها اثر تاریخی و چندین جاذبه گردشگری فاقد اداره میراث فرهنگی شهرستان است. این در حالی است که اولین اثری که سال ۱۳۱۰ در اهواز به ثبت در آثار ملی رسید مربوط به بقای شهر تاریخی هرمز اردشیر می باشد.

مجتبی گهستونی؛ سخنگو و دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان 
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۱:۱۵ ۱ نظر:

۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۶, یکشنبه

ادامه تعرض و تخریب به تپه آسیه آباد شهر هرمز اردشیر در مرکزی ترین نقطه اهواز


asiabad_hill_01.jpg
تپه آسیه آباد که بخشی از شهر هرمز اردشیر در مرکزی ترین نقطه شهر فعلی اهواز محسوب می شود بدون توجه اداره کل میراث فرهنگی خوزستان و بدون مراقبت شرکت نفت که دکل های مخابراتی عظیم خود را بر روی آن نسب کرده همچنان مورد تعرض و تخریب است.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اعلام این مطلب گفت: در سال گذشته پیش از تغییر مدیر کل میراث فرهنگی خوزستان وقتی از کارشناسان این اداره کل درخواست می کردیم تا از تعرض و تخریب این تپه جلوگیری کنند می گفتند باید برای آن پرونده ثبتی تشکیل دهند حال که مدیر کل جدیدی بر سر کار آمده است بدون توجه به تخریب ها، تعرض ها و ساخت و سازهایی که در کنار و بر روی آن صورت می گیرد می گویند این تپه ادامه شهر ثبت شده هرمز اردشیر است و صرفا باید از آن مراقبت صورت بگیرد.

مجتبی گهستونی افزود: تاکنون بر اثر ساخت و سازهایی مثل ایجاد دکل های مخابراتی، احداث خانه های سازمانی، ساخت جاده ، ساخت بازارچه و... آسیب های جدی به این تپه که فاصله چندانی با گور دخمه ها، رودخانه کارون ، گورهای تاریخی خرمکوشک، بافت قدیمی اهواز و دیگر تپه ها و محوطه های تاریخی ندارد وارد آمده است.

وی بیان کرد: همچنین بولدوزرهای یک شرکت احداث مسکن از روز شنبه دوم آبان اقدام به تسطیح کردن عرصه باستانی و تپه نمودند. این در حالی است که پیگیری های انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان در خصوص ثبت و جلوگیری از تخریب روز افزون تپه ساسانی آسیه آباد در اهواز همچنان ادامه دارد.

دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان اظهار داشت: تپه وسیع باستانی آسیه آباد که مردم محلی به آن بی سیم می گویند از سال ها پیش به دلیل عبور ۲جاده فرعی ، نصب دکل های مخابراتی، ساخت خانه، ساخت بازارچه در حال تخریب مدام است.

گهستونی در ادامه گفت: اوایل سال گذشته بعد از درخواست انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان برای نجات بخشی و ثبت این تپه همراه با مسئول واحد پژوهشی و یکی از کارشناسان باستان شناس سازمان میراث فرهنگی خوزستان به آسیه آباد مراجعه نموده و از نزدیک آجرهای ۳۰ در ۳۰ ، سفالها ، سنگ فرش های آجری، شیشه های زینتی و... را مشاهده نمودیم. در تماس های بعدی از فرماندهی یگان حفاظت و معاون میراث فرهنگی سازمان درخواست نمودیم که برای ثبت و حفاظت از این تپه چاره یی بیندیشند.

دبیر  انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان اظهار داشت: خوشبختانه در بازدید اولیه کارشناسان در سال گذشته پس از مشاهده آجر، سفال،سنگ فرش، و شیشه باستانی بودن آن تایید شد . این تپه در حال حاضر بیش از ۱۰ هکتار وسعت دارد و بخش اعظمی از آن تخریب گشته است. در حال حاضر تاسیسات مخابراتی ملی حفاری، منازل مسکونی، انبار برق منطقه یی و تعدادی مغازه این تپه را احاطه نموده اند.

مجتبی گهستونی افزود: این تپه باستانی که با هر بار تخریب و یا بارندگی حجم عظیمی از سفال از آن بیرون می زند در فاصله یک کیلومتری میدان دروازه ، مکانی که در سال ۸۶ درمسیر قطار شهری ، جایی که دیواره یی باستانی در آن مشاهده شد قرار دارد.

وی بیان داشت: وجود گور دخمه در محله یی به نام حصیر آباد ، وجود پایه های پل ساسانی در زیر پل سیاه ، کشف یک محوطه باستانی در خرمکوشک که در نزدیکی تپه باستانی آسیه آباد قرار دارند ذهن ما دوستداران میراث فرهنگی را به این نکته که این محوطه ها در محدوده شهر تاریخی هرمز اردشیر وجود دارد را سوق داده است.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان اظهار داشت: طبق گفته باستان شناسانی که پیش تر آنجا را دیده اند  این تپه مربوط به دوره ساسانی و شاید ادامه شهر ساسانی هرمز اردشیر باشد.

گهستونی تاکید کرد: هم اکنون دکل های مخابرات شرکت نفت بر روی آن قرار گرفته و لازم است که سازمان میراث فرهنگی نسبت به ثبت، تعین حریم و کاوش  آن اقدام نموده و زمینه محصور نگاه داشتن این تپه و انجام کاوش های باستان شناسی را در آن فراهم آورد.  
 
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۰:۳۶ هیچ نظری موجود نیست:

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۱, شنبه

خلیج فارس در کنار ساحل کارون به تصویر کشیده شد

persian_gulf_painting_05
دومین دوره مسابقه نقاشی با موضوع خلیج فارس به همت انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان، انجمن بوم آب و آفتاب، پشتیبانی مرکز خرید مهزیار و پارک سرزمین سحرآمیز برگزار شد.
در این مسابقه که ۱۰ اردیبهشت ماه مصادف با روز ملی خلیج فارس بود صدها کودک، نوجوان و بزرگسال در دو رده مبتدی و حرفه یی نقاشی های خود را بر روی دو رول پارچه یی به طول ۱۵۰ متر کشیدند.
در مسابقه نقاشی خلیج فارس به تمام شرکت کنندگان که نقاشی هایی با موضوع خلیج فارس و آزاد کشیده بودند جوایزی اهدا شد.
همچنین مقرر گردید از سوی خانم دکتر موالی زاده شهردار منطقه ۲ اهواز و با انتخاب هاشم بدری و آرزو مرفاوی از مربیان نقاشی به آثار برگزیده ۱۰ نفر از شرکت کنندگان مبتدی و حرفه یی جوایز ی اهدا شود.
در دومین دوره مسابقه نقاشی با موضوع خلیج فارس گروه هنری رنگین کمان به کارگردانی ، سرپرستی و بازیگری برادارن فتحی نمایشی با موضوع خلیج فارس را به اجرا درآوردند.


  • persian_gulf_painting_10
    persian_gulf_painting_10

  • persian_gulf_painting_01
    persian_gulf_painting_01

  • persian_gulf_painting_08
    persian_gulf_painting_08

  • persian_gulf_painting_03
    persian_gulf_painting_03

  • persian_gulf_painting_05
    persian_gulf_painti

ارسال شده توسط kavehahvazi در ۲۲:۲۴ ۱ نظر:

۱۳۸۹ فروردین ۲۳, دوشنبه

وهابیت با تجزیه طلبان اهواز همکاری می‌کند



به گزارش شیعه آنلاین، طی یکی دو سال اخیر شنیده شده که فرقه ضاله وهابیت فعالیت ‌های تبلیغاتی گسترده‌ای را در مناطق جنوبی کشورمان به ویژه در استان خوزستان آغاز کرده است. با هدف بررسی این موضوع و اثبات درستی یا نادرستی آن، خبرنگار شیعه آنلاین گفتگوی کوتاهی با حجةالإسلام و المسلمین شیخ «عبدالصادق هردان» مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) در اهواز داشت.


شیخ «عبدالصادق هردان» در مورد مدت زمان آغاز فعالیت تبلیغاتی وهابیت در استان خوزستان گفت: فعاليت اين فرقه به بيش از يکي دو سال قبل برنمي‌گردد بلکه پیروان این فرقه، تحرکات و ايجاد شبهه را از حدود 10 سال پيش يا بيشتر آغاز کرده‌اند. آنان بيشتر مناطقي را مورد هدف قرا مي‌دهند که از لحاظ اقتصادی، فرهنگي و ديني، مردم در سطح پاييني قرار دارند و با ايجاد بعضي شبهات در مورد عزاداري محرم و مطرح کردن کارها و فعاليت‌های خلفا و اينکه از اصحاب رسول الله (ص) بوده، بر عدم جواز لعن آنها تأکید می‌کنند و به تبلیغ اندیشه‌های خود می پردازند.


مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) اهواز در مورد موفقیت یا عدم موفقیت وهابیت در فعالیت‌های تبلیغاتی خود، گفت: آنان تا حد کمی موفق بوده و افرادي را جذب کرده‌اند علت آن هم، همانطور که گفته شد وجود فقر، محروميت و تبعيض بوده که متأسفانه واقعيتي در استان خوزستان است. وهابیت بیشتر در مناطق عرب نشين خوزستان به تبلیغ می‌پردازند زیرا عواملی که بیان شد بیشتر در این مناطق است. آنان بر اختلافات قومي بسیار تکیه می‌کنند و با هدف رسیدن به اهداف خود، ريشه آن را به نظام اسلامي نسبت می‌دهند.


«عبدالصادق هردان» در مورد تعداد افرادی که تاکنون در خوزستان جذب وهابیت شده‌اند و اینکه آیا وهابییون برای جذب نیرو به صورت نقدی و مستقیم بین فقرا پول توزیع می‌کنند یا خیر، گفت: آمار دقیقی درباره تعداد افرادی که جذب این فرقه ضاله شده‌اند در دست نیست اما برخی اخبار موجود حاکی از آن است که تعدادشان به دو هزار نفر می‌رسد. از سوی دیگر شنیده شده که وهابیت بین خانواده‌های فقیر هم به صورت نقدی پول توزیع می‌کنند تا آنان را جذب کنند، بنده خبر موثق یا تأييد شده‌اي در اين خصوص ندارم اما آنچه مسلم است هزينه‌هايي که اينها مي‌کنند واقعاً زياد است.


این استاد حوزه اهواز افزود: در کل فعاليت وهابییون واقعاً در زمان فعلی قابل توجه نيست و به سبب حضور گسترده طلاب اصلاً رنگ و نمايي ندارد و فقط در بعضي از روستاهاي کم جمعيت، مريداني دارند. ناگفته نماند اکثر اينها هم مريد واقعی وهابيت و دشمن اهل بيت (ع) نيستند بلکه در اثر نارضايتي و فقر اقتصادي و فرهنگي براي به زعم خود، مخالفت با حکومت اسلامي ممکن است اظهارات يا حرکاتي باب ميل وهابي‌ها انجام دهند.


حجةالإسلام «هردان» در ادامه در مورد چگونگی فعالیت وهابییون در آن مناطق گفت: آنان با گروهک تروريستي و تجزيه طلب جبهه دمکراتيک خلق عرب همکاری مستقیمی دارند. وهابییون که از کشور عربستان سعودی حمایت و پشتیبانی می‌شوند به این گروهک تروریستی و سرکردگان آن که بیشترشان در لندن اقامت دارند، کمک مالی می‌کنند و در عوض این گروهک نیز از فعالیت این فرقه ضاله حمایت می‌کند و برای هموار کردن مسیر تبلیغاتی آنان، همواره اظهاراتی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران سر می‌دهند.


مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) اهواز همچنین گفت: این گروهک تروریستی تجزیه طلب، سال‌ها با حزب بعث سابق عراق همکاری می‌کرد و اکنون با وهابییون همکاری دارد. آنان با تلاش برای ايجاد شکاف مذهبي در ميان مردم خوزستان قصد دارند به آرزوي ديرينه اربابان خود که جدايي خوزستان است نائل شوند، چون به خوبي تشخيص دادند که عامل وحدت بخش ميان اقوام و مليت‌هاي مختلف مذهب است، از اين رو زمینه تبليغات گسترده‌اي برای ترويج فرقه ضاله وهابيت را با بودجه‌هاي کلان اهدايي آن دشمن آغاز کرده‌اند. آنان کارشان به جايي رسيد که برخي از مجالس روضه حسینی را نیز مختل کرده و اقدام به تهديد سخنرانان نموده‌اند.


شیخ «عبدالصادق هردان» در پایان گفت: آنان گاهی نیز به حذف فیزیکی دست زده‌اند. برای نمونه حجةالإسلام شهيد شيخ «هشام صيمري» يکي از روحانيیون منطقه کوي علوي، که در کانون هجمه وهابيت قرار داشت و در چندين مسجد عليه وهابيت فعاليت تبلیغاتی مي‌کرد، در پي تهديدات مکرر توسط چند تروريست مسلح به شهادت رسيد.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۲۱:۴۰ هیچ نظری موجود نیست:

۱۳۸۹ فروردین ۵, پنجشنبه

ازداشت مجتبی گهستونی و تداوم بازداشت فعالان حقوق بشر

مجتبی گهستونی، فعال حقوق بشر و روزنامه نگار طی یورش های گسترده به فعالان حقوق بشر مورخ 12 اسفندماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
به گزارش هرانا، مجتبی گهستونی، مسئول سابق کمیته میراث فرهنگی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روزنامه نگار ، عضو فدراسيون بين‏المللي روزنامه ‏نگاران، سخنگوی سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی (تاریانا) مورخ 12 اسفندماه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شهر اهواز بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.
از دلایل بازداشت این فعال حقوق بشر و عرصه فرهنگی و مطبوعاتی اطلاع دقیقی در دست نیست اما گمان می رود نامبرده نیز در یورش های گسترده 11 و 12 اسفندماه که دست کم تاکنون 27 مورد گزارش شده است بازداشت شده باشد.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۹:۳۰ ۱ نظر:

۱۳۸۸ اسفند ۲۸, جمعه

چهارشنبه سوري خجسته باد-

چهارشنبه سوری-استاد ابراهیم پورداود
برگرفته از کتاب آناهیتا رویه‌ی 100 تا 102
آتش‌افروزی ایرانیان در پیشانی نوروز از آیین دیرین است و همه جشن‌های باستانی با آتش که فروغ ایزدی است، پیشباز می‌شود‌. آن‌چنان‌که در اوستا آمده، فروردین (جشن نوروز) هنگامی است که فرورهای نیاکان از برای سرکشی بازماندگان از آسمان فرود آیند و ده شبانروز در خان و مان پیشین خود به سر برند‌. این ده روز‌، همان آخرین پنج روز از آخرین ماه سال و پنج روزی است که به سال می‌افزودند تا سال خورشیدی، درست دارای 365 روز باشد‌. این پنج روز را پنجه - پنجه دزدیده - پنجوه - بهیزک (وهیچک) - گاه - اندرگاه - روزهای گاتها می‌گفتند‌. ناگزیر در روزی که از برای پیش‌آمد آغاز سال آتش می‌افروختند‌ و شادمانی می‌کردند‌، بیرون ازین ده روز نبود‌. شک نیست که افتادن این آتش‌افروزی به شب آخرین چهارشنبه سال، پس از اسلام است، چه ایرانیان شنبه و آدینه نداشتند‌. هر یک از دوازده ماه نزد آنان بی‌کم و بیش سی روز بود و هر روز به نام یکی از ایزدان خوانده می‌شد، چون هرمزروز- بهمن‌روز- اردیبهشت‌روز و جز اینها‌. روز چهارشنبه یا یوم‌الارباع نزد عربها روز شوم و نحسی است‌. جاحظ در المحاسن و الاضداد آورده «و الاربعاء یوم ضنک و نحس»(1). شعر منوچهری گویای همین روز تنگی(ضنک) و سختی و شومی است:
چهارشنبه که روز بلاست باده بخور                       بسا تکین می خور تا به عافیت گذرد
این است که ایرانیان آیین آتش افروزی پایان سال خود را به شب آخرین چهارشنبه انداختند تا با پیش‌آمد سال نو از آسیب روز پلیدی چون چهارشنبه برکنار مانند‌.
در کهن‌ترین جایی‌که از آتش‌افروزی سوری یاد شده، در تاریخ بخاراست‌، تالیف ابوجعفر نرشخی (286-248). این کتاب را ابونصراحمدبن‌محمدبن‌نصرالقباوی در سال 572 از عربی به فارسی برگردانیده است‌.
درباره جشن سوری گوید: «وچون امیر سدید منصوربن‌نوح به ملک بنشست اندر ماه شوال سال به سیصد و پنجاه به جوی مولیان، فرمود تا آن سرای‌ها را دیگر بار عمارت کردند و هرچه هلاک و ضایع شده بود، بهتر از آن به حاصل (کردند). آن‌گاه امیر سدید (به سرای) بنشست‌. (هنوز) سال تمام نشده بود که چون شب سوری چنان‌که عادت قدیم است، آتشی عظیم افروختند‌. پاره آتش بجست و سقف سرای درگرفت و دیگرباره جمله سرای بسوخت و امیر سدید هم در شب به جوی مولیان رفت ...»(2)
چنان‌که دیده می‌شود، در سخن از آتش‌افروزی شب‌سوری گفته شده «عادت قدیم است‌.» دیگر اینکه گفته شده «شب‌سوری» بدون چهارشنبه‌. شک نیست که این آتش‌افروزی در پایان‌ سال، همان جشن چهارشنبه‌سوری کنونی است‌.
از اینکه این جشن در سه‌شنبه شب گرفته می‌شود، از اینروست که نزد ایرانیان، چنان‌که نزد بسیاری ازگروه معروف به هندواروپایی ، شب پیش از روز به شمار می‌رود‌ (3) ، بسا در اوستا گفته شده:  در هنگام سه شب یا در هنگام نه شب به جای سه روز و نه روز‌.
 

در بهرام نیایش در پاره 16 آمده:
«بشود که رمه‌ای از چهارپایان از آن تو شود و گروهی از مردان‌، بشود که از منش ورزیده برخوردار شوی، بشود شاد زندگی کنی به شبهایی که خواهی زیست‌.»
در فروردین یشت پاره 49 آمده: «فرورهای نیک توانای پاکان در هنگام (جشن گهنبار) همسپتمدم از آرامگاهان خود به سوی زمین فرود آیند و ده شب پی در پی از برای آگاهی یافتن از بازماندگان درین جا به سربرند‌.»
شنبه یا شنبد
به فال نیک و به روز مبارک شنبد                               نبید گیر و مده روزگار خویش به بد
منوچهری
یک واژه بابلی است به دستیاری تازیان به ایران رسیده است‌. آن‌چنان‌که در آغاز گفتم، نزد ایرانیان‌، ماه به چهار هفته بخش نمی‌شده‌. شباتو Shabbatu که در عربی، ثبت شده، روز پانزدهم (هرماه) و روز آسایش بود‌.(4)
اما سوری که به جای جشن به کار رفته، به این واژه چندین‌بار در اوستا برمی‌خوریم: سوئیریه Suriya و به معنی چاشت به کار رفته در پهلوی و فارسی به معنی مهمانی بزرگ گرفته شده:
در سور جهان شدم و لیکن                                        بس لاغر بازگشتم از سور
زین سور زمن بسی بتر رفت                                      اسکندر و اردشیر و شاپور
گر تو سوی سور می‌روی رو                              روزت خوش باد و سعی مشکور    ( ناصر خسرو )
سورنای، نایی است که در مهمانی و عروسی نوازند‌.
در پایان باید یادآور شد: در جشن چهارشنبه‌سوری از روی شعلة آتش جستن و ناسزایی چون سرخی تو از من و زردی من از تو گفتن از روزگارانی است که دیگر ایرانیان مانند نیاکان خود، آتش را نماینده فروغ ایزدی نمی‌دانستند‌، آن‌چنان‌که در آتش‌افروزی جشن سده که به گفته گروهی از پیشینیان، پرندگان و چارپایان را به قبر و نفت اندوده، آتش می‌زدند ، از روزگاران پس از اسلام است‌.(5)
1- المحاسن و الاضداد، مصر 1350، ص 277.
2- تاریخ بخارا به اهتمام مدرس رضوی، تهران، ص 32.
3- Ostiranische Kultur. Von with. Geiger, Erlangen, 1882, 2,3,315.
4-  نگاه کنید به جلد اول یشتها‌، ص79‌.
5- جشن سده ، نشریه انجمن ایرانشناسی ، تهران 1324‌، ص‌22‌.
برگرفته از:http://www.iranboom.ir/didehban/mirase-manavi/298-4shanbesori-pordavod.html

فیلم و عکس چهارشنبه سوری بزرگ پان ایرانیست ها در اهواز 
فیلم های بیشتر از جشن چهارشنبه سوری پان ایرانیست ها در اهواز
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۸:۳۳ هیچ نظری موجود نیست:

۱۳۸۸ اسفند ۱۲, چهارشنبه

از بافت‌هاي تاريخي اهواز استفاده بهينه نمي‌شود




نمايش عكس "اهوازگردي در يك ساعت" در تالار فردوسي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شد.
به گزارش ايسنا خوزستان در  اين برنامه دكتر عباس امام، عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز در كنار نمايش عكس‌ها گفت: شهر اهواز تا قبل از سال 1315 پلي نداشت و رفت و آمدها با قايق انجام مي‌شده است. در سال 1315 يك شركت سوئدي پل سفيد را ايجاد كرد. قبل از انقلاب در اهواز چهار پل ايجاد شد و امروز در اهواز هشت پل وجود دارد.
او با اشاره به ساخت‌وسازهاي سال 1308 در شهر اهواز خاطرنشان كرد: در اين سال آلماني‌ها دانشكده ادبيات و ‌ميدان راه‌آهن را ساختند. در اين سال ميرزا حكيم باشي كه عطار بود سقاخانه‌اي در 30 متري بنا كرد كه در سال 1321 به شكل كنوني در آمده است. مقبره ميرزا حكيم باشي در علي بن مهزيار اهوازي واقع است.
مجتبي گهستوني، دبير انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا خوزستان، نيز بيان كرد: در فهرست آثار ملي ميراث فرهنگي كشور 800 اثر از استان خوزستان به ثبت رسيده است. در اين استان شش شهر با بافت تاريخي وجود دارد و اهواز يكي از اين شهرها است. با وجود تغييراتي كه در بافت شهر ايجاد شده هنوز بناهايي قديمي در خيابان‌هاي اهواز ديده مي‌شود. بيش‌تر بافت‌هاي تاريخي اهواز در خيابان‌هاي 30 متري، 24 متري، عامري و آخر آسفالت قرار دارند.
او در ادامه به وجود شهر باستاني هرمز اردشير اشاره كرد و بيان كرد: شهر هرمز اردشير در دوره ساسانيان تأسيس شده است اما به دليل طغيان‌ها و زلزله‌هاي پيش آمده در اين سال‌ها آثاري از آن شهر به دست نيامد تا زماني كه ساخت‌وساز مترو شروع شد و آثاري از اين شهر در ميدان دروازه اهواز به دست آمد. اين دوستدار ميراث فرهنگي خاطرنشان كرد: ميراث فرهنگي هويت ما است. در حال حاضر برخلاف اين كه اهواز بافت قديمي دارد و به ثبت ملي رسيده‌اند اما از آن بافت‌ها استفاده بهينه نمي‌شود.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۷:۱۵ ۳ نظر:

۱۳۸۸ اسفند ۴, سه‌شنبه

ضرورت سرمایه گزاری بخش خصوصی و دولتی در بافت تاریخی اهواز

دانشسرای مقدماتی پسران
باید از بافت تاریخی و خانه های سنتی شهر اهواز به عنوان بخشی از گنجینه های تاریخی و فرهنگی کشورمان با سرمایه گزاری بخش خصوصی و دولتی محافظت نمود.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز در حاشیه بازدید از بافت قدیم اهواز که به همراه اعضای انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان صورت گرفت گفت: بافت تاریخی اهواز که از جمله بافت های در معرض نابودی است ابتدا نیازمند فرهنگ سازی درباره ضرورت و اهمیت آن و سپس نیازمند مرمت،حفظ و احیاء است.

آرزو بابادی افزود: اگر خانه های قدیمی اهواز همچون دیگر بناهای تاریخی مرمت و به خوبی نگهداری شوند دارای همه جنبه های ضروری یک خانه امن، راحت، زیبا و آرام هستند.

وی بیان کرد: اهواز از جمله ۹۰ شهر دارای بافت تاریخی کشور و ۶ شهر دارای بافت قدیمی در استان خوزستان است که این بافت تاریخی در نتیجه ساخت و سازهای ناهمگون و فاقد ارزش معماری در حال از بین رفتن است.

این عضو شورای شهر با انتقاد از مدیران مسئول در زمینه حفظ و احیاء بافت قدیمی اهواز اظهار داشت: برای حفظ بناهای قدیمی و بافت تاریخی که نشان از قدمت این شهر ساحلی می باشد چه گام هایی بر داشته شده است و تا چه میزان از نهاد های غیر دولتی و مردمی برای فرهنگ سازی و مستند نگاری این بافت قدیم بهره گرفته شده است.

آرزو بابادی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: با نگاه به بعضی از خانه های باقی مانده از تاریخ یک صد ساله اخیر اهواز که در حاشیه کارون قرار گرفته اند می توان به این نتیجه رسید که توجه به منظر در خانه به درک درست انسان هایی با ذهنیت باز بر می گردد چرا که منظر از دو ویژگی وصف جمالی و کمالی برخوردار است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اهواز گفت: حال با برخورداری خانه های قدیمی در شهر اهواز که دارای منظر فرهنگی، حیاط، ایوان، سه دری یا پنج دری، صفه و حتی تزئینات درونی هستند چرا برای کاربری های مناسب مورد توجه قرار نمی گیرند. مگر در نتیجه احیاء یک بنای قدیمی در اهواز به منظور ایجاد یک خانه فرهنگ و رستوران موزه سنتی اشتغال به وجود نمی آید و اوقات فراغت مردم پر نمی گردد.

وی افزود: ضروری است که برای تعیین محدوده بافت قدیمی اهواز مشاور تعیین گردد تا با استفاده از تجربیات تشکل های دوستدار فرهنگ در اهواز که سابقه خوبی در شناسایی بافت قدیم این کلان شهر دارند ما به الگوهای موفق دیگر شهرهای تاریخی کشور دست یابیم.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۷:۴۱ ۱ نظر:

۱۳۸۸ بهمن ۲۷, سه‌شنبه

آرامگاه عارف معاصر «عبدالامیر نگهبان» نباید تخریب شود






سازمان میراث فرهنگی خوزستان به یاد دکتر عزت الله نگهبان پدر باستان شناسی ایران باید مقبره عبدالامیر نگهبان عارف معاصر را نگهداری، ثبت و مرمت کند.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اعلام این مطلب گفت: شهرداری اهواز با نصب پلاکاردی بر روی مقبره مرحوم عبدالامیر نگهبان از عرفای یک صد ساله اخیر اهواز که پدر مرحوم دکتر عزت الله نگهبان از بنیانگزاران باستان شناسی نوین ایران محسوب می شود نسبت به بازسازی این بنا هشدار داده است.
مجتبی گهستونی افزود: این مقبره در خیابان امام خمینی اهواز واقع شده و پیش از این انجمن تاریانا از سازمان میراث فرهنگی خوزستان و شهرداری اهواز درخواست کرده بود که از مقبره این مرحوم به عنوان یکی از مفاخر خوزستان نگهداری کند.
وی بیان کرد: مقبره مرحوم عبدالامیر نگهبان تنها مزار باقی مانده از یک آرامستان است که تا چند دهه پیش مردم اهواز میت خود را در آن دفن می نمودند.
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان در ادامه اظهار داشت: پس از درگذشت دکتر عزت الله نگهبان که در سن 82 سالگی و در سال 1386 دنیا را وداع گفت و همه دوستدارانش را سراسر با غم و اندوه مواجه کرد از شهرداری اهواز و سازمان میراث فرهنگی خوزستان در خواست نمودیم ضمن نامگزاری یکی از خیابان ها و میادین اهواز به نام دکتر عزت الله نگهبان، اقدام به مرمت مقبره پدر ایشان مرحوم عبدالامیر نگهبان که هر دو متولد اهواز بوده اند نمایند که تا کنون این اقدام صورت نگرفته است.
گهستونی گفت: در صورتی که میراث فرهنگی نسبت به اهمیت این بنا با شهرداری اهواز مکاتبه ننماید با حکم دادستانی نسبت به تخریب بنا اقدام می نمائیم.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۸:۰۰ ۲ نظر:

۱۳۸۸ بهمن ۱۳, سه‌شنبه

مدیر تازه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری خوزستان معرفی شد

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری استان خوزستان از امروز پذیرای مدیری تازه خواهد بود.
مدیر پیشین این سازمان، صادق محمدی، در طول مدت مدیریت خویش بارها و بارها مورد نقد کارشناسان و مردم دوستدار میراث فرهنگی قرار گرفت.
در زمان مدیریت وی چندین فاجعه وصف ناشدنی سبب زخم‌های جبران ناپذیری بر میراث کهن استان خوزستان شدند. از جمله آنها می‌توان خرد شدن سنگ‌نوشته هخامنشی پایه ستونی در کاخ آپادانا، انکار وجود هرمزاردشیر و انجام کاوش‌های سوری برای اثبات آن، پذیرش ساخت نیروگاه زرگان 2 در محوطه تاریخی کاوش‌نشده، صدور مجوز برای ساخت چند هتل در محوطه تاریخی شوش، کشف گنجینه ایلامی جوبجی بر اثر کار لودر و بیل مکانیکی، تجاوز همیشگی قاچاقچیان به محوطه‌های جوبجی، تل‌برمی، بردنشانده، شوش، و چغازنبیل، پافشاری بر تصمیمات غیرکارشناسی و تکذیب حقایق و همچنین کینه‌ورزی با رسانه‌ها و انجمن‌های مردم‌نهاد، و ده‌ها و شاید هزاران مورد دیگر را نام برد.
علیرغم همه رفتارهای غیرقابل دفاع محمدی در دوران مدیریت، وی سال گذشته به عنوان بهترین مدیر میراث فرهنگی انتخاب شد.
اینک، پورفرخی، مدیر تازه سازمان میراث فرهنگی خوزستان می‌آید که مورد آزمون قرار گیرد. هرچند تا به این لحظه آگاهی چندانی درباره کارنامه وی به دست نیاورده ایم، ولی به عنوان یک مار گزیده این پرسش به ذهن ما و همه دوستداران میراث فرهنگی آمده است: آیا او اسکندری دیگر خواهد بود؟
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۲۳:۵۹ ۱ نظر:

۱۳۸۸ بهمن ۹, جمعه

توهین سازمان میراث فرهنگی کل کشور به دبیر و سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان

در چند روز گذشته، خبر یافت شدن یک تابوت اشکانی و بازتاب آن همراه با گزارش‌های تصویری بار دیگر چشم‌ها را به سوی استان کهن خوزستان افکند. یکی از این چشم‌ها، چشمان بسته سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگری کل کشور بود؛ بسته از آن رو که این سازمان نه تنها کار و تلاش شبانه روزی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان را در راستای پاسداری از میراث فرهنگی ایران نمی‌بیند، بلکه با کارهایی غیرمسئولانه تلاش می‌کند بر ضد منافع ملی کشور مانع از آگاهی رسانی همگانی درباره میراث فرهنگی خوزستان از سوی این انجمن شود.
در این راستا این سازمان در نامه ای اعتراضی به خبرگزاری مهر، که خبر یافت شدن تابوت اشکانی را پیش از دیگر خبرگزاری‌ها بار بازتاب داده بود، با ادبیاتی دور از انتظار با بهانه کردن خبر یافت شدن تابوت اشکانی، حملاتی شخصی نسبت به سخنگو و دبیر انجمن تاریانا انجام داده است.
در ادامه متن نامه اعتراضی سازمان میراث فرهنگی کل کشور و همچنین پاسخ خبرگزاری مهر را می‌‎خوانید.
خبرگزاری مهر: سازمان میراث فرهنگی در پی انتشار خبری از سوی خبرگزاری مهر در رابطه با "کشف یک تابوت اشکانی در خوزستان" یک جوابیه خواندنی دیگر صادر کرده است که متن آن و توضیحات مهر در ادامه می آید.
به گزارش خبرنگار مهر ؛ انتشار متن کامل جوابیه سازمان میراث فرهنگی اگر چه به جهت بی ربط بودن تقریبا کل آن با موضوع «کشف تابوت کودک اشکانی در خوزستان» الزام قانونی ندارد ، اما "مهر" پذیرش درخواست مدیران میراث فرهنگی برای انعکاس بی کم و کاست آن را مثبت و گامی مهم در شناخت حق از باطل برای افکار عمومی می داند.
متن جوابیه ارسالی میراث فرهنگی برای خبرگزاری مهر به این شرح است :
" پیرو درج خبری با عنوان «کشف تابوت کودک اشکانی در خوزستان» مورخ ۸ دی ماه ۱۳۸۸ و دیگر مطالب و گزارشهای مرتبط در آن خبرگزاری که در آنها نکته ها و مدعاهای کذب و کاملاً‌ غیر تخصصی راجع به یک موضوع کاملاً‌ تخصصی مطرح گردیده ، مقتضی است وفق قانون مطبوعات نسبت به انتشار جوابیه ذیل در اسرع وقت و بی کم و کاست اقدام لازم را به عمل آورید. جا دارد تا به مدیر عامل محترم خبرگزاری مهر تأکید کنیم که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با توجه به درج کامل و آزاد گزارشهای مورد نظر در آن خبرگزاری تغییر و حذف حتی اندکی از این جوابیه را نیز پذیرا نبوده و در صورت هرگونه جرح و تعدیل در متن حاضر تا زمان حصول نتیجه مطلوب موضوع را از طرق قانونی پیگیری خواهد نمود.
برای دفعات متعدد، خبرگزاری مهر به علت عدم آشنایی با اصول اولیه و پایه ای حرفه اطلاع رسانی، دچار خطای جدیدی شد. روز سه شنبه هفته گذشته خبرگزاری مهر در گفتگو با یک منبع خبری غیرمرتبط با سازمان میراث فرهنگی که کاملاً‌ نیز غیرمتخصص است خبر از کشف تابوت یک کودک اشکانی داد که این خبر در برخی رسانه ها نیز منتشر شد.
از جمله اشتباهات خبرگزاری مهر که میزان و گستره وابستگی آن به سازمان تبلیغات اسلامی و شهرداری تهران هنوز هم روشن نیست استناد به اظهارات منبعی است که نه تنها دارای مسؤولیتی در سازمان میراث فرهنگی نیست بلکه از دانش ابتدایی در این زمینه هم برخوردار نیست.

فعالان حرفه ای در مطبوعات به خوبی می دانند که استناد به منابع مسؤول و رسمی برای کسب خبر از جمله اصول ابتدایی این حرفه محسوب می شود چرا که در غیر این صورت مراجعه به هر شخصی نه تنها نمی تواند به عنوان صحت خبر قلمداد شده بلکه منجر به انواع شایعه پردازی و گاه تشویش افکار عمومی نیز بشود.
در همین راستا ذکر توضیحاتی دقیقتر ضروری می نماید: ۱- جهت تنویر افکار عمومی اعلام می شود که در خصوص منبع مورد استناد خبرگزاری مهر مواردی وجود دارد که به خوبی گویای عدم آشنایی این خبرگزاری با اصول حرفه اطلاع رسانی است، از جمله آن که فرد مورد مصاحبه از سوی خبرگزاری مهر نه تنها مقام مسؤولی محسوب نمی شود بلکه حتی از پرسنل شاغل در سازمان میراث فرهنگی هم نیست. همچنین فرد مذکور در حال حاضر به علت اظهارات غیرکارشناسی خود که منجر به ورود برخی صدمات به آثار تاریخی خوزستان نیز شده دارای پرونده های باز قضایی متعدد است. این پرونده های قضایی که در حال بررسی و رسیدگی است در پی شکایات متعدد بخشهای مختلف سازمان میراث فرهنگی خوزستان و نیروی انتظامی بوده است. در نهایت این که منبع مورد استناد خبرگزاری مهر نه تنها دارای تخصصی در عرصه میراث فرهنگی و باستان شناسی نیست بلکه شنیده ها حکایت از آن دارد که فرد مذکور صرفا ً‌دارای مدرک تحصیلی دیپلم است!! با این همه وی همواره در خصوص تخصصی ترین مسائل میراث فرهنگی و باستان شناسی اظهار نظر- و اخیراً اطلاع رسانی- می کند!!
۲ - به این ترتیب کاملاً واضح و مبرهن است که منبع خبر این خبرگزاری از هیچگونه وجاهت قانونی، کارشناسی، علمی و مسؤولیتی برای انتشار هر گونه خبری در حوزه میراث فرهنگی برخوردار نیست اما این که خبرگزاری مهر که بر اساس آمار و مستندات دقیق و مستدل بحث سیاهنمایی در حوزه میراث فرهنگی را در دستور کار خود دارد چگونه اصول حرفه ای را برای تحقق اهداف خود زیرپا می گذارد موضوعی است که خود این خبرگزاری باید پاسخگوی آن باشد چرا که در حال حاضر صحت و سقم و قابل اعتنا بودن اخبار این خبرگزاری در حوزه میراث فرهنگی از جهات متعدد علمی، کارشناسی و رسمی زیرسئوال است.
۳ – اما ذکر یک مثال، میزان بی تجربگی و نا آشنایی با اصول و بدیهیات حرفه ای اطلاع رسانی از سوی خبرگزاری مهر را روشنتر می کند: «آقای دوربینی» را اگر همه مردم نشناسند اکثریت فعالان رسانه ای به خوبی می شناسند. آقای دوربینی همان مرد میانسالی است که در تمام مراسمها، تجمعات و تحصنها در هر موضوع و مبحثی شرکت می کند به نحوی که تقریباً ندیدن تصویر وی در گزارشهای خبری ! اما آیا آقای دوربینی به واسطه این که در مراسمهای مختلف دیده می شود می تواند به عنوان کارشناس امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و غیره مورد استناد رسانه ها قرار گیرد؟ پاسخ این پرسش بی درنگ و قطعاً منفی است اما روش به کار گرفته شده از سوی خبرگزاری مهر ظاهراً این موضوع را نفی نمی کند و از این بابت جای آقای دوربینی به عنوان یکی از منابع اصلی خبری در خبرگزاری مهر واقعا خالی است!!
۴ – به هر حال این که چگونه است که خبرگزاری مهر در حالی که در کشور سازمان و مقامات مسوول وجود دارند به سراغ امثال «آقای دوربینی» می رود موضوعی جالب توجه و غیر قابل توجیه است چرا که باور و تصور معقول و عمومی از یک خبرگزاری آشنایی با اصول اولیه حرفه خبرنگاری است.
۵ – جهت تنویر افکار عمومی باز هم اعلام می گردد که روش به کارگرفته شده از سوی خبرگزاری مهر در گفتگو با منابع غیر رسمی و امثال آقای دوربینی زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که متوجه مضرات آن شویم: باز هم برای مثال، اگر زمانی که یکی از آقایان دوربینی غیر مسؤول در گفتگو با این خبرگزاری چنان چه اعلام کند تابوت یک کودک اشکانی کشف شده است بر فرض اگر بررسیهای تخصصی و کارشناسی دستگاه مسؤول نشان داد که این تابوت نه تنها متعلق به دوره تاریخی مذکور نیست بلکه حتی فاقد ارزش تاریخی است تکلیف چیست؟ آیا در آن صورت دستگاه مسؤول باید متهم به بی دانشی یا شاید حتی سرقت آن اثر هم بشود؟! آیا خبرگزاری مهر تعمداً اقدام به انتشار اخباری از این دست می کند که شاید فاقد هرگونه صحتی باشند و به این ترتیب زمینه را برای جنجال آفرینی فراهم می کند؟ آیا با روشی که خبرگزاری مهر در پیش گرفته نمی توان زمینه اطلاع رسانی ناصحیح و ممزوج با اطلاعات غلط، شایعه و مشوش کننده افکار عمومی را فراهم ساخت؟ در چنین وضعیتی دیگر چه نیازی به دستگاهها و مقامات مسؤول هست وقتی خبرگزاری مهر می تواند با استناد به امثال آقای دوربینی و هر منبع ناشناسی و غیر متخصص دیگری هر آنچه می خواهد منتشر کند؟!
۶- به همین جهت و بنا به اشکالات متعدد دیگر بود که سازمان میراث فرهنگی نیز با شناخت از عدم آشنایی خبرگزاری مهر با اصول حرفه ای و غرض ورزی آشکار این رسانه نسبت به میراث فرهنگی کشور همکاری بخشهای مختلف این سازمان را با آن به حالت تعلیق درآورده است. در این راستا به صراحت اعلام می نماییم سازمان میراث فرهنگی به دنبال اصرار خبرگزاری مهر به روند ناسالم و غیر حرفه ای خود از جمله: انتشار اخبار غیرکارشناسی و غیر تخصصی، استناد به منابع غیرمسؤول، غرض ورزی آشکار، هتک حیثیت شخصی کارمندان و مدیران سازمان و نیز جعل عنوان و جعل موضوع در خبرهای خود (که مصادیق پرشماری از آنها نیز به صورت مستند قابل ارائه است) مدتی است که هرگونه همکاری با این رسانه را به حالت تعلیق درآورده و به این ترتیب اخبار منتشره از سوی این خبرگزاری مورد تأیید سازمان مسؤول میراث فرهنگی کشور نیست.
۷- طبیعی است که ادامه انتشار اخبار و گزارشهایی از این نوع به خوبی گویای صحت و درستی تصمیم سازمان میراث فرهنگی در جداسازی این رسانه از سایر رسانه های کشور است.
و اما توضیحات "مهر"
از خدا جوییم توفیق ادب
۱- در تاریخ هشتم دی ماه جاری برای اولین بار خبری از سوی خبرگزاری مهر در رابطه با کشف اتفاقی یک تابوت اشکانی در یکی از شهرستانهای استان خوزستان به نقل از" دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان تاریانا " با رعایت جنبه های حفاظتی منتشر شد که بازتاب فراوانی هم در رسانه ها داشت.
۲- چهار روز بعد در ۱۲ دی ماه خبرگزاری مهر در گزارشی تشریحی تصویری جزئیات بیشتری از این تابوت اشکانی به همراه عکسهایی منحصر به فرد از آن ارائه کرد و در ۱۳ دی ماه یعنی دست کم ۱۲۰ ساعت بعد از انتشار اولین خبر مهر در این رابطه سایت " میراث آریا " متعلق به سازمان میراث فرهنگی کشور در خبری به شماره ۴۱۴۱۴  خبر کشف این تابوت را به همراه یکی از عکسهای خبرگزاری مهر باز نشر داد . خبری که اطلاعات آن همان اطلاعات خبرگزاری مهر بود و تنها نکته ای که به آن اضافه شد این بود که دست کودک اشکانی در کوزه قرار داشت! این هم تصویر خبر یاد شده:
۳- سازمان میراث فرهنگی و منابع خبری وابسته به آن که گویا تاکید بسیار فراوانی بر "فعالیت حرفه ای در مطبوعات" ، "اصول اولیه و پایه ای حرفه اطلاع رسانی"، "ارائه اخبار کارشناسی و تخصصی" و "استناد به منابع مسؤول و موثق" دارند ؛ لابد نه تنها باید از سرقت خبر و سوژه بیزار باشند بلکه در انتشار این خبر و دیگر اخباری مانند این جلوتر از دیگر رسانه ها عمل کنند . اما با وجود ارتباط راحت با همه مقامات مسئول و تایید شده و جمیع این فضایل در مجموعه مذکور معلوم نیست به چه علتی همیشه در این زمینه از دیگر رسانه ها عقب می مانند.
منبع اطلاعاتی که در این گزارش مشروح و مصور خبرگزاری مهر به کار رفته یکی از کارمندان بلند پایه سازمان میراث فرهنگی خوزستان است که بنا به دلایلی که همه از آن مطلعند از اعلام نام خود بیمناک است. چنانچه در جوابیه سازمان مذکور هم از پرونده سازی های قضایی ذکری به میان رفته است.
۴- با همه این تفاسیر ناگهان و به یکباره سازمان میراث فرهنگی که خود خبر مهر را نیز منتشر و تایید کرده ، با ارسال جوابیه ای که باز هم از کلمات و جملاتی آغشته به تهدید و توهین تشکیل شده اصل خبر، منبع خبر و خبرگزاری مهر را مورد عنایات ویژه قرار داده است.
جالب آنکه در این جوابیه هفت بندی که در آن تاکید فراوانی بر وجود "نکته ها و مدعاهای کذب و کاملاً‌ غیر تخصصی" در اخبار مهر شده است،  حتی یکبار هم به اینکه کدام قسمت از اخبار و گزارشهای مهر در این زمینه کذب و غیر تخصصی است اشاره ای نشده و تنها پر شده از غلطهای دستوری مانند این بخش که در آن جمله بدون فعل و معنا با دو علامت تعجب پایان می یابد: "آقای دوربینی، همان مرد میانسالی است که در تمام مراسمها، تجمعات و تحصن ها در هر موضوع و مبحثی شرکت می کند به نحوی که تقریباً ندیدن تصویر وی در گزارش های خبری !! اما آیا آقای دوربینی..."
به راستی مدیران جوابیه نویس این سازمان که به این راحتی شخصیت یک شهروند را به تمسخر گرفته و بدون هر گونه ارتباطی به مطلب ، او را سمبل نا آگاهی و عدم تخصص و ... نسبت به امور مختلف معرفی می کنند ، شایسته تصدی مدیریت های فرهنگی این مرز و بوم هستند؟! قضاوت با مردم.
"مهر" شرافت و ارزش شهروندانی چون "آقای دوربینی" را که ادعایی گزاف ندارند ، مسئولیت های ملی را در حالی که صلاحیت ندارند اشغال نکرده اند ، بیت المال را صرف نابخردی های خود نمی کنند و هرگز حق احدی از مردم را نخورده و آنان را تمسخر نمی نمایند ؛ از اندک مسئولان مدعی و بی صلاحیت و نابخرد و هتاک بسیار برجسته تر می شمارد. و لذا بابت بی ادبی به ایشان در نامه رسمی سازمان میراث فرهنگی پوزش می طلبد.
۵- با نگاهی به مجموع این اتفاقات در زمینه این خبر و دیگر اخباری که از سوی خبرگزاری مهر و دیگر رسانه ها از جمله رسانه متعلق به سازمان میراث فرهنگی منتشر شده با توجه به عدم ارتباط جوابیه با موضوع ذکر شده به نظر می رسد مفاد اصلی این متن مدتها پیش از سوی مسئولان سازمان میراث فرهنگی کشور آماده شده بود و تنها منتظر موقعیتی برای انتشار آن بوده اند. اما گویا عجله و بی تابی دوستان باعث شده است جوابیه با خبر تایید شده " کشف تابوت اشکانی " گره بخورد!
۶- آقای مجتبی گهستونی دبیر و سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان تاریانا از پردغدغه ترین چهره های فعال در عرصه میراث فرهنگی کشور است که به دلیل دلبستگی فراوانی که به میراث فرهنگی دارد خبرهای مربوط به میراث فرهنگی خوزستان را با عرقی مثال زدنی با استناد به گزارشهایی مستدل و همچنین ارائه عکس به گوش رسانه های مختلف و از جمله خبرگزاری مهر می رساند. وی چندی پیش از سوی نیروهای تجزیه طلب و پان عربیست به شدت مورد تهدید قرار گرفت.

۷- به نظر می رسد عدم آشنایی با ادب ، ادبیات و فنون تعامل با رسانه ها هر مشکلی را حل کند ، مشکلات مربوط به بی توجهی و عدم کارامدی و تخصص لازم برای حفظ میراث فرهگی این مرز و بوم و چه بسا میراث کهن جهان را حل نکند. فرافکنی هرگز گزینه ای برتر از پاسخگویی نیست. بویژه در نظام جمهوری اسلامی ایران.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۲۳:۰۷ ۱ نظر:

۱۳۸۸ بهمن ۳, شنبه

پیکر سرور دکتر میرانی در اهواز به خاک سپرده شد!

پیکر دکتر ابراهیم میرانی در خوزستان به خاک سپرده شد

پیکر پاک دکترابراهیم میرانی از اعضای شورای عالی رهبری حزب پان ایرانیست با درفش شیر و خورشید نشان به خاک سپرده شد.
روز چهارشنبه 30 دی ماه 1388 مراسم خاکسپاری سرور ابراهیم میرانی از اعضای شورای عالی رهبری حزب پان ایرانیست در اهواز برگزار گردید. این آیین از ساعت 9بامداد با همراهی پیکر پاک ایشان از خانه مسکونی با نوای ساز و دهل بختیاری (ویژه سوگواری)در کیانپارس اهواز آغاز گردیدو تا بهشت زهرای اهواز ادامه داشت.
پس از ورود به بهشت آباد باران زمستانی بارید،گویی آسمان نیز در این از غم درگذشت یک میهن پرست می گریست.
قبرستان اهواز در آن روز بارانی از میهن پرستان پان ایرانیست که از جای جای خوزستان و ایران در آنجا گرد آمده بودند پر شده بود؛ تشریفات اولیه از سوی یکی از برادران عرب زبان خوزستان در برابر پیکر خفته در درفش شیر و خورشید انجام شد.سپس خانواده و بستگان و شاگردان آن زنده یاد به همراه پیشکسوتان، هموندان و هواداران حزب،بافریادهای پاینده ایران و همچنین سرود ملی ای ایران تا نزدیگی آرامگاه ابدی دکتر میرانی حرکت کرده و پیکر ایشان را در دل مام میهن به خاک سپردند. درقبرستان اهواز برای نخستین بار پس از انقلاب درخوزستان،درفش سه رنگ شیرو خورشید در یک مکان عمومی برافراشته گردید و همزمان سرآغاز حزبی نیز از سوی جمعیت سرداده شد.
شاهنامه خوانی بختیاری همزمان با بخاک سپاری همراه با نوای غمگین نی از بلندگو پخش می شد و گوشه هایی از سوگ سیاووش شاهنامه فردوسی را شامل می شد. پس از اینکه دکتر ابراهیم میرانی بنابه وصیتش درون درفش شیرو خورشید به خاک سپرده شد.ابراهیم قیاسیان از پیشکسوتان حزب نیز  به نقش دکتر میرانی در بیش از 5 دهه کوشش های میهن پرستانه در حزب پان ایرانیست و گسترش اندیشه و پیشبرد اهداف وطن پرستانه بویژه پس از انقلاب و در سالهای پایانی عمر خویش در خوزستان اشاره داشتند.
انتهای این آیین هفت پیمان حزب پان ایرانیست از سوی کیوان زارع خوانده شد و دوستداران دکتر میرانی وی را که درون آرامگاه ابدی خویش خفته بود با خواندن سرود جاودانه ای ایران وداع گفتند، هرچند که یادوخاطره این مرد بزرگ همیشه دردل وجان دوستداران وی جاودان خواهد بود.
آنچه که دراین مراسم به چشم می خوردحضور شدیدنیروهای امنیتی ،انتظامی وبسیجی درهنگام برگزاری مراسم درقبرستان ،منزل و مسجد شهرک نفت بود. به گونه ای که ماموران امنیتی اقدام به برچیدن پارچه های پیام تسلیت از دیوارهای منزل و مسجدکردند. غلامحسین آصف، اسماعیل میرانی (برادر دکتر میرانی) و حمید اکبیاء نیزتوسط نهادهای امنیتی احضار ومورد بازجویی چندین ساعته قرار گرفتند.
***

  • سروران پیشکسوت مهندس رضا کرمانی، قدرت الله جعفری،بانو زهرا غلامی پور،ابراهیم قیاسیان،دکتر سهراب اعظم زنگنه، به همراه دیگر جوانان حزب از تهران در مراسم شرکت داشتند. پیشکسوتان و جوانان حزب از شهرهای شوش، شوشتر، ماهشهر، دزفول، رامهرمز، آبادان، مسجد سلیمان نیز در مراسم شرکت داشتند.
  • برگه های آگهی فوت سرور میرانی که عکس ایشان درکنار پرچم شیر و خورشید را نشان  می داد به همراه بیانیه حزب پان ایرانیست در دست بسیاری از حاضرین به چشم می خورد.
پاینده ایران




























ارسال شده توسط kavehahvazi در ۴:۲۸ ۲ نظر:

سرور دکتر ابراهیم میرانی از میان ما رفت!

روحش شاد یادش گرامی





ارسال شده توسط kavehahvazi در ۴:۲۵ ۱ نظر:

۱۳۸۸ دی ۲۸, دوشنبه

سازمان میراث فرهنگی خوزستان هرمزاردشیر را زیر ریل‌های راه آهن شهری له می‌کند.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اشاره به نادیده گرفتن وجود شهر باستانی "هرمز اردشیر" و "عسکر مکرم" در اهواز گفت: بی توجهی به این محوطه های باستانی برای هیچکس به ویژه دوستداران میراث فرهنگی قابل پذیریش نیست، چرا که سازمان میراث فرهنگی خوزستان به جای تحقیق، مطالعه و شناسایی زوایای پنهان تاریخ نهفته در این اثر باستانی به شکل غیرقابل پذیریشی آن را نادیده گرفته به گونه ای که هم اکنون بخشی از شهر هرمز اردشیر توسط سازمان قطارشهری برای احداث خط مترو در حال تخریب است و این موضوع باعث حیرت و تعجب دوستدارن میراث فرهنگی شده است.
مجتبی گهستونی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: انجمن میراث فرهنگی خوزستان تحقیقات مبسوطی برای اثبات وجود این شهر در محدوده شهر اهواز انجام داده و مدارکی که هم اکنون در دست داریم غیرقابل انکار است ولی چرا میراث فرهنگی این موضوع را قبول ندارد و منکر وجود این شهر در محدوده مورد نظر ما می شود برای ما جای سئوال دارد.
وی عنوان کرد: چندی پیش از سازمان میراث فرهنگی خوزستان فهرست آثار ثبت شده ملی خوزستان را دریافت کردیم که در کمال تعجب مشاهده کردیم نام شهرهای باستانی "هرمز اردشیر" و "عسکرمکرم" در لیست وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه این دو اثر در سال 1310 در فهرست آثار ملی ثبت شد است، تصریح کرد: انکار وجود این دو اثر در فهرست آثار ملی ممکن نیست ولی چرا این سازمان چنین اقدامی انجام می دهد برای ما جای تعجب دارد و در حال حاضر هر دو اثر پیش گفته مورد اختلاف ما با سازمان میراث فرهنگی است.
دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان تصریح کرد: ما تاکنون در این خصوص با مدیران فراوانی از جمله استاندار خوزستان مکاتبه کرده ایم و خواستار پیگیری موضوع توسط آنها شده ایم ولی چرا این مدیران واکنشی نشان نمی دهند برای ما جای تعجب فراوان دارد که چگونه این افراد می توانند این آثار که برای هر شهر و کشوری افتخار آمیز باشد را با دیده بی توجهی نگاه کنند.
گهستونی تاکید کرد: چرا وقتی مدیری با نادیده گرفتن چنین محوطه باستانی ارزشمندی، آثار و محوطه های تاریخی استان را در معرض تهدید و تخریب قرار می دهد از سوی استاندار با آن برخوردی نمی شود در حالیکه وی عالیترین مقام دولت در استان است.
وی اظهار داشت: انتظار داریم مدیران ارشد استان در این خصوص کمی تامل داشته باشند زیرا وجود شهر باستانی هرمز اردشیر در دل اهواز می تواند امتیازات فراوانی را برای این شهر داشته باشد.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان خوزستان یادآور شد: چندی پیش این انجمن درخواست نام‌گذاری یکی از ایستگاه‌های قطار شهری اهواز به نام هرمز اردشیر برای اثبات وجود و حفظ نام آن در این محدوده را کرد که با نامگذاری یکی از ایستگاه‌های قطار شهری اهواز به‌ نام هرمز اردشیر در مرحله اول با موافقت سازمان قطار شهری همراه شد.
وی خاطرنشان کرد: این درخواست ما از سوی این سازمان برای تایید نهایی به شهرداری اهواز ارجاع داده شده اما تا به حال هیچ نتیجه‌ای از سوی این شهرداری اعلام نشده است.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان همچنین از امکان اختصاص دو ایستگاه دیگر این قطار به نام‌های تاریانا و اواجا خبر داد.
به گفته وی محدوده این شهر در زیر شهر قدیم اهواز در محل نیوساید فعلی، دروازه، خرمکوشک، آسیاباد، منطقه یک شهرداری، عامری و 24 متری جای گرفته است.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۲۳:۱۳ ۲ نظر:

۱۳۸۸ دی ۲۴, پنجشنبه

اعتراض به تلاش اداره اماکن برای حذف نمادهای ملی




نشانهای ملی هر سرزمینی بیانگر تاریخ ، فرهنگ و تمدن هر کشوری است که با پاس داشتن آنان هویت ارزشی خود را در برابر فرهنگ‌های بیگانه حفظ می کنند.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان با اعلام این مطلب گفت: ایران به عنوان یکی از نخستین خواستگاه‌های بشر دارای نمادهای ارزشمندی است که بیانگر نیک اندیشی، نیک کرداری و نیک گفتاری ایرانیان و تاثیر شگفت انگیز آن بر دیگر جوامع بشری بوده است، که ملت ایران با وجود تهاجم های بیشمار انیرانیان برای نابودی این نشانهای ارزشمند با خردورزی آنان را پاس داشته است.

مجتبی گهستونی با انتقاد از رفتار خودسرانه و بی تدبیرانه عده ایی که تلاش می‌کنند به نشانه‌های ملی برچسب سیاسی و بی دینی بزنند افزود: مدتی است که در استان خوزستان عده ای با عنوان «اداره اماکن» به دفاتر، فروشگاه‌ها و اماکنی که به عنوان بخشی از تابلو معرف کار خود از نمادهای ملی استفاده کرده اند مراجعه کرده و با تهدید خواستار حذف هرچه سریعتر این نمادها شده اند.

وی بیان داشت: اخیرا در شهرستان شوش به تاکسی‌ها اعلام نموده اند که نشان تاکسیرانی شهرداری این شهرستان، که نمادی از فرَوهَر است باید حذف و نشان دیگری جایگزین شود. این در حالی است که هر بخشی از این نشانه‌ها همچون نشانه "فروهر" دارای معانی خاصی است و انسانهای خردمند را به اندیشه پاک دعوت می‌نماید.

دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان تاکید کرد: در حال حاضر در استان خوزستان همچون دیگر نقاط کشور عده ای با استفاده از نمادهای انحرافی گروه‌های شیطان پرست و ناهمسو با اندیشه های ملی و مذهبی تلاش در به وجود آوردن تعارض در بین ایرانیان دارند و در این میان هیچ نهادی همچون اداره اماکن به صورت محسوس به مبارزه با آنان نمی پردازد.

گهستونی با انتقاد از سازمان میراث فرهنگی گفت: این سازمان وظیفه دارد که به نقش و اهمیت نمادهای ملی که با شیوه‌های خودسرانه و به دلیل نا آشنایی با چنین نشانه‌هایی حذف می گردند بپردازد و جلوی چنین برخوردهای سلیقه ایی را بگیرند.
ارسال شده توسط kavehahvazi در ۶:۴۳ ۱ نظر:
پست‌های جدیدتر پست‌های قدیمی‌تر صفحهٔ اصلی
اشتراک در: پست‌ها (Atom)

دنبال کننده ها

فهرست وبلاگ من

  • جاودانه خاک
  • محسن پزشکپور
  • آرمــان بــــزرگ
  • تریبون آزاد پان ایرانیست در خوزستان 2
  • فرمان آریا
  • حماسه چالدران
  • اقتدار ملی
  • پایندگی
  • بژی ئیران

فهرست وبلاگ من

  • زرتشت. كورش. فردوسي
    داستان جم / سرایش هیربد سوشیانت مزدیسنا
    ۱ هفته قبل
  • ::... روزنـــامــک ...::

فهرست وبلاگ من

  • Halparki
    بررسی ویرایشگر
    ۲ سال قبل
  • ايلام ساتراپ مهر
    شهرسازی و معماری دوره‌ی ساسانیان
    ۱۱ سال قبل
  • که لهور (کلهر)

فهرست وبلاگ من

  • کشورهای پارسی زبان ( سه گانه پارسی )
    دشــــمنی با دانشــــگاه، دشـــمنی با فــارسی دری
    ۱۱ سال قبل
  • ирон,точикон ایران ، تاجیکان
    فعلا پدرودфиълан падруд
    ۱۶ سال قبل
  • سرزمین کوروش

فهرست وبلاگ من

  • آگاهی خورشیدواره ایی بر ذهن انسان
    شیوه جدید برای خرید بسته های اینترنت ایرانسل
    ۸ سال قبل
  • شاره که م نه غه ده
    نگاهی به آسیب شناسی کُردی در شهر همیشه کُردستانی نقده
    ۱۶ سال قبل
  • www.pasargad.co.nr
  • ___+بلوچستان--گدروزیا--سرزمین اریایی+___
  • حه‌وت کانی
  • آراسپ
  • نقده شهر مظلوم کردها
  • خورشید ایرانی khorshideirany
  • کارون

فهرست وبلاگ من

  • ANTIWOLFLING

بايگانی وبلاگ

  • ▼  2010 (22)
    • ▼  اوت (1)
      • ▼  اوت 02 (1)
        • تپه ساسانی آسیه آباد در اهواز روز به روز تخریب می شود
    • ◄  ژوئیهٔ (4)
      • ◄  ژوئیه 28 (1)
        • در حفاری های متروی اهواز هر روز آثار فرهنگی پیدا م...
      • ◄  ژوئیه 21 (1)
        • تائيد و تكذيب يك منطقه ميراث فرهنگي؛ خط یک مترو اه...
      • ◄  ژوئیه 17 (1)
        • حفاران غیر مجاز تپه های باستانی "مراونه" اهواز را ...
      • ◄  ژوئیه 04 (1)
        • سازمان بهسازی و نوسازی باید فرصتی برای احیای بافت ...
    • ◄  ژوئن (1)
      • ◄  ژوئن 02 (1)
        • بافت تاریخی یا بافت فرسوده؟
    • ◄  مهٔ (2)
      • ◄  مه 16 (1)
        • ادامه تعرض و تخریب به تپه آسیه آباد شهر هرمز اردشی...
      • ◄  مه 01 (1)
        • خلیج فارس در کنار ساحل کارون به تصویر کشیده شد
    • ◄  آوریل (1)
      • ◄  آوریل 12 (1)
        • وهابیت با تجزیه طلبان اهواز همکاری می‌کند
    • ◄  مارس (3)
      • ◄  مارس 25 (1)
        • ازداشت مجتبی گهستونی و تداوم بازداشت فعالان حقوق بشر
      • ◄  مارس 19 (1)
        • چهارشنبه سوري خجسته باد-
      • ◄  مارس 03 (1)
        • از بافت‌هاي تاريخي اهواز استفاده بهينه نمي‌شود
    • ◄  فوریهٔ (3)
      • ◄  فوریه 23 (1)
        • ضرورت سرمایه گزاری بخش خصوصی و دولتی در بافت تاریخ...
      • ◄  فوریه 16 (1)
        • آرامگاه عارف معاصر «عبدالامیر نگهبان» نباید تخریب شود
      • ◄  فوریه 02 (1)
        • مدیر تازه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، و گردشگ...
    • ◄  ژانویهٔ (7)
      • ◄  ژانویه 29 (1)
        • توهین سازمان میراث فرهنگی کل کشور به دبیر و سخنگوی...
      • ◄  ژانویه 23 (2)
        • پیکر سرور دکتر میرانی در اهواز به خاک سپرده شد!
        • سرور دکتر ابراهیم میرانی از میان ما رفت!
      • ◄  ژانویه 18 (1)
        • سازمان میراث فرهنگی خوزستان هرمزاردشیر را زیر ریل‌...
      • ◄  ژانویه 14 (1)
        • اعتراض به تلاش اداره اماکن برای حذف نمادهای ملی
      • ◄  ژانویه 07 (1)
      • ◄  ژانویه 01 (1)
  • ◄  2009 (20)
    • ◄  دسامبر (6)
      • ◄  دسامبر 28 (1)
      • ◄  دسامبر 23 (1)
      • ◄  دسامبر 20 (1)
      • ◄  دسامبر 15 (1)
      • ◄  دسامبر 07 (1)
      • ◄  دسامبر 02 (1)
    • ◄  نوامبر (6)
      • ◄  نوامبر 28 (1)
      • ◄  نوامبر 23 (1)
      • ◄  نوامبر 16 (1)
      • ◄  نوامبر 11 (1)
      • ◄  نوامبر 06 (1)
      • ◄  نوامبر 03 (1)
    • ◄  اکتبر (8)
      • ◄  اکتبر 30 (1)
      • ◄  اکتبر 26 (1)
      • ◄  اکتبر 21 (1)
      • ◄  اکتبر 15 (1)
      • ◄  اکتبر 05 (1)
      • ◄  اکتبر 03 (3)

درباره من

عکس من
kavehahvazi
مشاهده نمایه کامل من
 

فهرست وبلاگ من

  • نقده شهر مظلوم کردها